Header Ads

Εργαζόμενοι στην ενέργεια: Όχι άλλες αυξήσεις στο ρεύμα

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι

Στα πλαίσια της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας -η.ε. και της υποχρέωσης της ΔΕΗ να αγοράζει και να αποζημιώνει με εγγυημένες τιμές τους ιδιώτες που επενδύουν στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, επιβάλλεται στα λαϊκά νοικοκυριά να φορτωθούν άλλο ένα βάρος στις πλάτες τους.


Με απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας - Ρ.Α.Ε. αυξάνονται κατά 118% στο οικιακό τιμολόγιο τα ειδικά τέλη «μείωσης εκπομπών αερίων», με τα οποία επιδοτούνται οι υψηλότατες εγγυημένες τιμές των εταιριών που επενδύουν στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Το ίδιο τέλος επιβάλλεται και στους αγρότες και τους μικρούς καταστηματάρχες, ενώ η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δείχνοντας τον ταξικό της χαρακτήρα μειώνει κατά 49% το τέλος για τις ΑΠΕ στους μεγαλοβιομήχανους.

Η πολιτική της ΕΕ και των Μνημονίων επιβάλλεται έχοντας συμμάχους τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΑΔ που στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν την απελευθέρωση της αγοράς η.ε.

Σε αυτή την πολιτική αντιτάχθηκαν μόνο οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, θέτοντας από το 1992 με τη συνθήκη του Μάαστριχτ τις αρνητικές συνέπειες που θα είχε για τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς αγρότες η πολιτική της ΕΕ.

Η ίδια πολιτική που μειώνει μισθούς, συντάξεις, που έφερε το δουλεμπόριο, που επιβάλει χαράτσια, που κόβει το ρεύμα σε ανέργους και ανήμπορους, είναι αυτή που κάνει ένα ακόμη δωράκι στους μεγαλοβιομήχανους.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Για να μη μείνει κανένα σπίτι ανέργου χωρίς ρεύμα, κανένα λαϊκό νοικοκυριό χωρίς ρεύμα και να καταργηθούν όλα τα χαράτσια.

Παλεύουμε για ΔΕΗ πλήρως κοινωνικοποιημένη, στήριγμα της λαϊκής οικονομίας, που να λειτουργεί προς όφελος των πολλών και όχι του κεφαλαίου.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ
ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Ιούλης 2013
Από το Blogger.