Header Ads

Σκάκι Α' Εθνικής: Ξεκινάει ο «Πτολεμαΐος»

Ανοίγει την Τρίτη 2 Ιουλίου η αυλαία του 41ου Πανελλήνιου Ομαδικού Πρωταθλήματος Σκάκι Α΄Εθνικής που θα διεξαχθεί στο Ρίο Αχαΐας από της 2/7-7/7/2013. Για 3η συνεχή χρονιά η ομάδα του Πτολεμαίου θα αγωνιστεί στην κορυφαία διασυλλογική οργάνωση με στόχο την παραμονή στην κατηγορία κάτι που κατάφερε τις προηγούμενες χρονιές. Αξιοσημείωτο ότι παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση, γεγονός που δεν επέτρεψε την ενίσχυση της ομάδας με τους δύο ξένους (τους G.M. Emanuel Berg και Pia Cramling), ο Πτολεμαίος θα αγωνιστεί με σύνθεση που αποτελείται αποκλειστικά από γηγενείς αθλητές (9/10 Πτολεμαϊδιώτες).


Στο πρωτάθλημα μετέχουν 34 ομάδες από όλη την Ελλάδα, το σύστημα των αγώνων είναι ελβετικό 7 γύρων, η σύνθεση των ομάδων είναι 10μελής και συμμετέχουν σε αυτήν 4 ελεύθερες σκακιέρες, (1) από την κατηγορία γυναικών, (1) από την κατηγορία νεανίδων 18ετών, (1) από την κατηγορία κορασίδων 14ετών, (1) από την κατηγορία νέων ανδρών –γυναικών 20ετών, (1) από την κατηγορία παίδων-κορασίδων 16ετών, (1) από την κατηγορία παμπαίδων-παγκορασίδων 12ετών και αγωνίζονται οι καλύτεροι αθλητές της χώρας σε όλες τις ηλικίες καθώς και αρκετοί ισχυροί διεθνείς σκακιστές και σκακίστριες.
Η αναχώρηση της αποστολής έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας 1-07-2013 με ναυλωμένο λεωφορείο που θα μεταφέρει την ομάδα στο Ρίο όπου θα διεξαχθεί το Πρωτάθλημα.
Στην 13μελή αποστολή των αθλητών ηγείται ο αρχηγός της ομάδας κ. Χατζόπουλος Κωνσταντίνος.

Αναλυτικά η αποστολή και η σύνθεση της ομάδας έχει ως εξής:

1 ΛΑΓΟΠΑΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
2 ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
3 ΘΕΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
4 ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
4Α ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
5 ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΝΤΑ
5Α ΓΚΛΙΑΓΙΑ ΣΤΕΡΓΙΑΝΗ
6 ΠΟΥΡΛΙΑΚΑ ΤΑΤΙΑΝΑ
7 ΣΑΜΑΡΑ ΦΑΝΗ
7Α ΧΑΡΙΖΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
8 ΚΟΣΜΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
9 ΧΑΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
10 ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Στον πρώτο αγώνα η ομάδα του Πτολεμαίου (24/34) αντιμετωπίζει την Τριανδρία Θες/νίκης (7/34).
(στις παρενθέσεις η αξιολόγηση των ομάδων)

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ.


http://chess-clubs-ptolemaidas.blogspot.com/2013/07/blog-post.html
Από το Blogger.