Header Ads

Σαμαράς: Δεν σχεδιάζουμε κοινή κάθοδο με το ΠΑΣΟΚ - «Διασύρει τη χώρα η Χρυσή Αυγή»

Κατηγορηματική απάντηση στις φήμες που λένε ότι η κυβέρνηση τη λήψη νέων μέτρων το φθινόπωρο έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και τόνισε πως οι Ευρωπαίοι έχουν δεσμευτεί να βοηθήσουν την Ελλάδα να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα.

Ο κ. Σαμαράς μίλησε στο «Πρώτο Θέμα» και διευκρίνισε πως η κυβέρνηση αποκλείει το ενδεχόμενο επιβολής επιπρόσθετων οικονομικών μέτρων από Σεπτέμβριο και επεσήμανε με νόημα πως «γενικώς, το προβλέπουν - μερικοί, μάλιστα, το εύχονται - κάθε φορά. Εμείς θα συνεχίσουμε να τους διαψεύδουμε».
Ο Πρωθυπουργός, επίσης, σημειώνει πως «παλεύει» ακόμη για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ενώ για το φόρο πολυτελείας λέει ότι ήλθε ένα χρόνο νωρίτερα για να μην κοπούν συντάξεις και μισθοί στρατιωτικών και για να μην επιβληθεί ο πρόσθετος φόρος 2 τοις χιλίοις στις επιχειρήσεις.
Επισημαίνει πως «σε δύο χρόνια θα φύγουν 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι από τους 700.000. Μόλις το 2%! Και θα προσληφθούν άλλοι τόσοι! Και με απόλυτα διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο».
Διερωτάται δε, εάν οι πολίτες προτιμούν να έχουν σχολικούς φύλακες που δεν κάνουν κάτι ουσιαστικό ή νοσηλευτές να τους φροντίζουν στα δημόσια νοσοκομεία. Επίσης διερωτάται εάν προτιμούν δημοτική αστυνομία με μόνη αρμοδιότητα την παράνομη στάθμευση ή ενίσχυση της ΕΛΑΣ για χτύπημα του παραεμπορίου και ενίσχυση της αστυνόμευσης στις γειτονιές.
Οπως υποστηρίζει ο πρωθυπουργός, τα χρήματα των φορολογουμένων πρέπει να πιάνουν τόπο και όχι για να πληρώνονται παλιά ρουσφέτια στο Δημόσιο με προσλήψεις που είχαν γίνει εκτός ΑΣΕΠ. Προτεραιότητά μου είναι αναφέρει ο κ. Σαμαράς, οι 1,5 εκατ. άνεργοι για τους οποίους δεν έκλαψε κανείς και οι περισσότεροι τους αντιμετωπίζουν ως στατιστικό μέγεθος.
Ο κ.Σαμαράς αναφέρει ότι θα συνεργαζόταν και πάλι με τον Φώτη Κουβέλη σημειώνοντας ότι θεωρεί πως ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τον αδίκησε και αδίκησε κυρίως τον εαυτό του. Τονίζει ότι ούτε η ΝΔ, ούτε το ΠΑΣΟΚ έχουν παραιτηθεί από την αυτοτέλεια τους και πως ο σχεδιασμός τους δεν περιλαμβάνει κοινή κάθοδο στις εκλογές. Δηλώνει επίσης ότι σκέφτεται πως πρέπει να εξαντλήσει η κυβέρνηση την τετραετία.

«Διασύρει τη χώρα η Χρυσή Αυγή»
Ο πρωθυπουργός εξαπολύει επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής, λέγοντας ότι είναι διακηρυγμένοι νεοναζί και διασύρουν τη χώρα ως «λαθρέμποροι του πατριωτισμού διότι θαυμάζουν τους χειρότερους δυνάστες που γνώρισε ποτέ αυτή η πατρίδα».
Σημειώνει ότι «κηρύσσουν το μίσος σε μια κοινωνία που έχει ανάγκη ενότητας για να ξεπεράσει την κρίση και δεν προτείνουν τίποτα". "Η εκλογική τους δύναμη είναι αδυναμία για τη χώρα και τα εθνικά της συμφέροντα !Απομονώνουν την Ελλάδα τη στιγμή που χρειάζεται όλα τα διεθνή στηρίγματα» λέει ο κ. Σαμαράς αναλύοντας ότι οι νεοναζί είναι ό,τι πιο μισητό για τους Ευρωπαίους.
Για το ταξίδι στις ΗΠΑ ο κ.Σαμαράς δηλώνει ότι «η κατάλληλη στιγμή για ένα τόσο σημαντικό ταξίδι είναι τώρα" αφού το κλίμα για την οικονομία έχει αντιστραφεί και στην περιοχή υπάρχει αστάθεια. "Είναι ευκαιρία να πάμε ένα βήμα -ή περισσότερα βήματα -πιο μπροστά».
Πηγή: iefimerida.gr
Από το Blogger.