Header Ads

41ο πρωτάθλημα σκάκι: Επέστρεψε η αποστολή της ομάδας της Πτολεμαΐδας

Σχεδόν μετά από μια εβδομάδα γεμάτη σκακιστική ένταση, μαχητικές παρτίδες και έντονη εναλλαγή συναισθημάτων επέστρεψε η αποστολή της ομάδας της Πτολεμαΐδας από το Ρίο Αχαΐας όπου διεξήχθη το 41ο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Σκάκι Α΄ Εθνικής 2013 από της 2/07 έως 07/07/2013.
Ο Πτολεμαίος που πήρε μέρος για τρίτη συνεχή χρονιά, παρά την μαχητική παρουσία και χωρίς την ενίσχυση της ομάδας με τους δύο ξένους, πάλεψε μέχρι τον τελευταίο γύρο για μία θέση στην τελική 20άδα (ήταν 19η μετά τον 6ο γύρο) τελικά κατετάγη 24ος χάνοντας την απευθείας πρόκριση. Στο Πρωτάθλημα συμμετείχαν 34 ομάδες από όλη την Ελλάδα που αγωνίστηκαν με ελβετικό σύστημα 7 γύρων και συγκέντρωσε -για άλλη μια χρονιά- τους καλύτερους εγχώριους σκακιστές, καθώς και αρκετούς διεθνούς φήμης σκακιστές-τριες.


Δύσκολος και ενδιαφέρων ο αγώνας του Πτολεμαίου με τον Ο.Σ. Τριανδρίας στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, όμως η διαφορά δυναμικότητας οδήγησε στην ήττα με 2-8.
Στο 2ογύρο η ομάδα του Πτολεμαίου επικράτησε με 6-4 έναντι της Σκακιστικής Παρέμβασης Τριανδρίας.
Η κλήρωση του 3ουγύρου επιφύλαξε ακόμη μια δύσκολη αναμέτρηση για την ομάδα του Πτολεμαίου καθώς κλήθηκε να αγωνιστεί με την ισχυρή ομάδα του Πανιωνίου ΓΣΣ, από την οποία ηττήθηκε με 8,5-1,5.
Στον επόμενο, 4οαγώνα, o Πτολεμαίος ηττήθηκε με 1,5-8,5 από την ενισχυμένη με ξένους και θεσσαλονικείς σκακιστές Λ.Π.Φλώρινας (πλασματικό αποτέλεσμα σύμφωνα με τις 5ωρες μάχες που έγιναν πάνω στις σκακιέρες ……ενδεικτική η αναμέτρηση Γκλιάγια Στέλλα – Αντωνιάδου Παρασκευή , όπου η Αντωνιάδου ήταν έτοιμη να εγκαταλείψει 2 φορές και μια αβλεψία της νεάνιδάς μας έφερε την ήττα ..κ.α.)
Νίκη του Πτολεμαίου με σκορ 6-4 στην 5η αναμέτρηση με τον ΝΟ.Καλαμάτας «ο Ποσειδών».
Με νίκη 5,5-4,5 του Πτολεμαίου επί του Ε.Σ. Αιγιαλείας στον 6ο γύρο του Πρωταθλήματος μεγάλη η νίκη στην 4η σκακιέρα του αρχηγού μας Χατζόπουλου που με εξαιρετική μαεστρία νίκησε στην πιο σημαντική σκακιέρα και έδωσε την δύσκολη νίκη στην ομάδα .
Στον τελευταίο γύρο του Πρωταθλήματος ο Πτολεμαίος ηττήθηκε με 3-7 από την ομάδα του Α.Σ. Παπάγου.
Για το δύσκολο έργο που είχε να επιτελέσει ο «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ» αναφέρουμε την διαφορά ΕΛΟ (βαθμών αξιολόγησης) με τις αντιπάλους του….
1.Ο.Σ.Τριανδρίας (-3602 ΕΛΟ)
2. Σκακ.Παρέμβαση.Τριανδρίας (-198 ΕΛΟ)
3. ΓΣΣ. Πανιώνιος (-3833 ΕΛΟ)
4. Λ.Π.Φλώρινας (-2246 ΕΛΟ)
5. Ν.Ο.Ποσειδών Καλαμάτας (+617 ΕΛΟ)
6. ΕΣ.Αιγιαλείας (-1207 ΕΛΟ)
7. ΑΣ. Παπάγου (-4285 ΕΛΟ)

Περισσότερα εδώ
Από το Blogger.