Header Ads

Τι είπε η Ευγενία Ουζουνίδου για το πολυνομοσχέδιο (βίντεο)

H ομιλία μέρος της οποίας ειπώθηκε στη Βουλή λόγω του βεβιασμένου χρόνου
Κύριε πρόεδρε,

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Συζητάμε σήμερα άλλο ένα μπαράζ επειγόντων μέτρων που αθροίζει λίθους, πλίνθους και κεράμους σε ένα πακέτο, προσφορά-προαπαιτούμενο στην τρόικα, για να πάρουμε την περιβόητη δόση!!! Είναι βέβαια η δόση της δόσης Ένα πολυνομοσχέδιο γραμμένο στο πόδι, διανθισμένο με νεολογισμούς, όπως κινητικότητα, διαθεσιμότητα, εξορθολογισμός κλπ, επειδή οι υπεύθυνοι φοβούνται να πουν ξεκάθαρα τη λέξη «ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ».


Αν όμως κύριοι της κυβέρνησης φοβόσαστε τη λέξη απολύσεις, δεν είσαστε υπεύθυνοι. Είσαστε ΕΝΟΧΟΙ, επειδή μόνο ο ένοχος φοβάται και φτιασιδώνει τις ανομίες του με ουδέτερες λέξεις.

Φαίνεται ότι η λαϊκή αντίδραση και το διεθνές ρεζιλίκι για την ΕΡΤ, δεν σας έγινε μάθημα. Φαίνεται ότι δεν έχετε αφουγκραστεί την κοινωνία, ούτε έχετε μελετήσει τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι ο κοινωνικός αυτοματισμός, που τόσο καλλιεργήσατε, δεν δουλεύει πια! Ακάθεκτοι, απολύετε για ξεκίνημα 12.500 δημόσιους υπαλλήλους και προσπαθείτε να στρέψετε 1.500.000 άνεργους που εσείς δημιουργήσατε, εναντίον στους βολεμένους των 800€ μικτά, ή εναντίον του καινούριου ποσού των 580 ευρώ μεικτά



Ας δούμε λοιπόν τη διαδικασία απόλυσης των δημοτικών αστυνομικών που κατ’ ευφημισμό την ονομάζετε «διαρθρωτική αλλαγή». Με ποια αξιολόγηση της συγκεκριμένης δομής αποφασίσατε ότι δεν είναι χρήσιμη? Με ποια μελέτη; Με ποιους φορείς, ιδιαίτερα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διαβουλευτήκατε;

Μόλις προχθές άκουσα δήμαρχο της Αττικής και σημαντικό στέλεχος της ΝΔ, να λέει με ανησυχία, ότι το μέσο έσοδο από κλήσεις και πρόστιμα ανά δημοτικό αστυνομικό είναι 700€ την ημέρα! Μάλιστα κύριοι της κυβέρνησης 700€ την ημέρα, δηλαδή 17.500€ το μήνα είναι το προϊόν της δουλειάς ενός υπαλλήλου των 800€, που εσείς τώρα απολύετε.

Ας αφήσουμε το έσοδο που θα στερηθούν οι δήμοι, κι ας δούμε 2-3 από τις 27 αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας, που εσείς θεωρήσατε άχρηστες. Έλεγχος στάθμευσης, έλεγχος τραπεζοκαθισμάτων, έλεγχος λαϊκών αγορών.

Το επιχείρημα της μελλοντικής μετάταξης μέρους των Δημοτικών Αστυνομικών στην ΕΛΑΣ, είναι ατυχές και εν πολλοίς φαιδρό. Άλλη η αποστολή της ΕΛΑΣ, άλλη η εκπαίδευση, άλλα τα κριτήρια επιλογής. Το επιχείρημα ότι μέρος των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας θα έχει η ΕΛ.ΑΣ, είναι εξίσου ατυχές! Εκπαιδευμένο και ένοπλο προσωπικό, θα ασχολείται με τα τραπεζοκαθίσματα και το παρκάρισμα?

Όχι κύριοι της κυβέρνησης, η αλλαγή αυτή δεν είναι ούτε διαρθρωτική, ούτε εξορθολογισμός, ούτε καν ουδέτερη δημοσιονομικά. Είναι μια ιδεολογική υπαγορευμένη από την τρόικα κίνηση, που από τη μια στέλνει στην ανεργία κάποιες χιλιάδες ανθρώπων κι απ’ την άλλη ανοίγει το δρόμο σε ιδιωτικές εταιρίες security να αναλάβουν της αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας. Απλά, οι άνθρωποι που τώρα παίρνουν 800€ θα παίρνουν 586€ ή λιγότερα και θα χρεώνονται πολλαπλάσια.

Ας έλθουμε στην περίπτωση των σχολικών φυλάκων, κατά τη γνώμη σας άλλη μια άχρηστη κατηγορία υπαλλήλων. Όταν τα ναρκωτικά πολιορκούν τα σχολειά μας, οι εκδηλώσεις ενδοσχολικής βίας πολλαπλασιάζονται, όταν το bullying εξαπλώνεται, εσείς καταργείτε τον σχολικό φύλακα!

Κατανοώ ότι δεν σας ενδιαφέρει! Τα παιδιά σας είναι ασφαλή μιας και τα στέλνετε στα επώνυμα ιδιωτικά από τα οποία πολλοί από εσάς αποφοιτήσατε, αλλά μην το πετάτε κατάμουτρα, όχι σε εμάς, αλλά στην κοινωνία που αγωνιά!!! Στην κοινωνία που αυτά τα δημόσια σχολειά τα έχει πληρώσει με τον ιδρώτα της. Η στοιχειώδης κοινωνική ευαισθησία θα υπαγόρευε την υποχρεωτική φύλαξη όλων των σχολείων! Aλλά εδώ μπαίνει και άλλο ερώτημα: Πότε είχατε σωστό σχεδιασμό και όραμα; Τότε, όταν συγχρηματοδοτήθηκε αυτό το έργο από πόρους της Ευρωπαϊκής Ενωσης ή τώρα που το καταργείτε; Θα μου πείτε όμως, τι είναι αυτά που μας λες!!! Εμείς τώρα σώνουμε τη χώρα, τα σχολειά θα σώσουμε;

Αλλά ούτε και αυτή η επιλογή, για να μην ευτελίζουμε τον όρο «διαρθρωτική αλλαγή», είναι δημοσιονομικά ουδέτερη. Εδώ μάλιστα δεν κρύβεστε και καθόλου! Δίνετε τη δυνατότητα στους απολυμένους σχολικούς φύλακες να συστήνουν εταιρίες φύλαξης και να συνάπτουν προγραμματικές συμβάσεις με τους δήμους!!! Εννοείτε προφανώς να κατεβαίνουν σε διαγωνισμό αντίπαλοι με ιδιωτικές εταιρίες security.

Για τις απολύσεις εκπαιδευτικών δεν θα μακρυγορήσω!!! Σήμερα με αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα καταργείτε 52 ειδικότητες, με τις αντίστοιχες απολύσεις εκατοντάδων εκπαιδευτικών και μας ενημερώνετε ότι, πάντα σύμφωνα με την αξιολόγηση σας, δεν έχουν ανταπόκριση στην αγορά εργασίας. Και ότι σε λίγες μέρες θα φέρετε το νομοσχέδιο για το νέο τεχνικό λύκειο με νέες σύγχρονες ειδικότητες!!! Τώρα, από πού προκύπτει ότι η αγορά δεν ενδιαφέρεται για απόφοιτους Τεχνικού Λυκείου υδραυλικούς ή άλλους τεχνικούς, αλλά διψά για απόφοιτους Τεχνικού Λυκείου με ειδίκευση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως ακούστηκε προηγουμένως σε αυτήν εδώ την αίθουσα, μόνο εσείς το ξέρετε!!!

Για τα φορολογικά, δεν έχω χρόνο να επεκταθώ, δυο μόνο παραδείγματα θα πω, που αποδεικνύουν από ποιους και για ποιους είναι φτιαγμένο αυτό το νομοσχέδιο:

Τεκμήριο διαβίωσης για πισίνα 40 μ2, 6400€. Όσα ακριβώς για ένα μεσαίο ΙΧ 1600 κυβικών ή μια βάρκα 5 μέτρων!!!
Φορολογική κλίμακα για μισθωτό με εισόδημα 42.000 στο 42%. Φορολογική κλίμακα για εισόδημα από ενοίκια 42.000 ή και 420.000 στο 33%

Κλείνοντας, τονίζω ότι αυτό το νομοσχέδιο, όπως και όλα τα νομοσχέδια της τελευταίας τριετίας, δεν είναι διαρθρωτικές αλλαγές για τη σωτηρία της χώρας!

Είναι και αυτό καθαρά ταξικό και μεταφέρει ο,τι βιός επιβίωσης απόμεινε στο λαό, από την εργασία στο κεφάλαιο. Ας αναλογιστούν όλοι οι συνάδελφοι από πού προέρχονται, ποιοι είναι και για ποιους δουλεύουν και ας ψηφίσουν όπως αυτά τους προστάζουν.

Οι υπεκφυγές τελείωσαν μαζί με τις αυταπάτες, ο κοινωνικός αυτοματισμός δεν δουλεύει πια και το βλέπετε γύρω σας. Αυτό που μένει είναι η συνείδηση που μας προστάζει να πούμε «ως εδώ και μη παρέκει»!!!

Κύριοι, δεν θέλουμε να μας σώσετε. Ευχαριστούμε πολύ, δεν θα πάρουμε. Θέλουμε να σωθούμε μόνοι μας.

Από το Blogger.