Header Ads

24ωρη απεργία από ΠΟΕ-ΟΤΑ και Δημοτική Αστυνομία σήμερα

Νέα 24ωρη απεργία προκήρυξαν για την Τρίτη τα μέλη του προεδρείου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, λόγω της απόφασης της κυβέρνησης να εντάξει δημοτικό προσωπικό στο καθεστώς της διαθεσιμότητας και κινητικότητας.


Παράλληλα, το προεδρείο κάλεσε τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση σε συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη. Από την απεργία εξαιρούνται και πάλι οι υπηρεσίες πρόνοιας των δήμων.

Επίσης, σε εικοσιτετράωρη απεργία κατεβαίνουν την Τρίτη οι Δημοτικοί Αστυνομικοί, μετά από απόφαση του σωματείου τους που συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, αύριο (Τρίτη) θα συγκληθεί νέα γενική συνέλευση του σωματείου ώστε να αποφασιστεί η στάση που θα τηρήσουν στη συνέχεια.

Υπενθυμίζεται πως, έως τώρα, έχει οριστικοποιηθεί ότι τέλος Ιουλίου θα τεθούν σε διαθεσιμότητα οι σχολικοί φύλακες, ενώ στα τέλη Σεπτεμβρίου θα ενταχθεί στο καθεστώς και η Δημοτική Αστυνομία.

Ωστόσο, απομένει να διευκρινιστούν μία σειρά απο ζητήματα, όπως τι θα γίνει με την φύλαξη των σχολείων αλλά και τα έσοδα που είχαν οι Δήμοι απο τις δραστηριότητες της δημοτικής αστυνομίας.

Το βράδυ της Τρίτης θα συνεδριάσει εκ νέου η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας, προκειμένου να εκτιμήσει τα δεδομένα που θα προκύψουν στην αυριανή μέρα.

Εξάλλου, σε εξέλιξη είναι συνεδρίαση του συνδικαλιστικού οργάνου των δημοτικών αστυνόμων, με προσανατολισμό την κήρυξη απεργίας διαρκείας του κλάδου.
Από το Blogger.