Header Ads

Πιθανή η άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

Ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο που απαγορεύει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας με αποτέλεσμα να αρθεί έστω και μερικώς η απαγόρευση αυτή από το 2014 αφήνουν ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο αρμόδιος υφυπουργός Θανάσης Σκορδάς.


Σημειώνεται πως αύριο, Πέμπτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ανακοινώσει την έκθεση αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος στην οποία αναμένεται να εμπεριέχεται η αναφορά για άρση της απαγόρευσης που ισχύει σήμερα για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, από την 1η Ιανουαρίου του 2014.

Πάντως, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε χθες, Τρίτη, ότι στη διαπραγμάτευση που θα γίνει με την τρόικα θα εξαντληθούν τα περιθώρια, προκειμένου να βρεθεί μια κοινωνικά δίκαιη λύση. Οπως χαρακτηριστικά τόνισε ο υπουργός, η τρόικα έχει τις απόψεις της και η κυβέρνηση τις δικές της.

Οι δηλώσεις αυτές του υπουργού δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μερικής άρσης της απαγόρευσης, ενδεχομένως με τη θέσπιση κριτηρίων.

Υπέρ της μερικής άρσης του μέτρου τάχθηκε άλλωστε χθες και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θ. Σκορδάς, λέγοντας ότι οι όποιες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν έγκαιρα και όχι πυροσβεστικά την τελευταία στιγμή.

Σημειώνεται ότι οι αποφάσεις για το θέμα αναμένεται να ληφθούν τους τελευταίους μήνες του έτους, οπότε και λήγει η σχετική απαγόρευση των πλειστηριασμών.
Από το Blogger.