Header Ads

Παπακωνσταντίνου: Δεν πάω ούτε ένα σινεμά

Περισσότερο από ένα χρόνο «αφωνίας» και «απομόνωσης» συμπληρώνει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, που κινείται μεταξύ του σπιτιού του και δικηγορικών γραφείων. «Δεν κυκλοφορώ, ούτε σινεμά δεν πάω», λέει ο ίδιος.

Σε δηλώσεις του στη Real News, ο πρώην υπουργός επικαλείται «άγνοια κινδύνου». «Αν ήμουν παλιά καραβάνα, θα το χειριζόμουν αλλιώς. Αυτό που δεν μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό ήταν ότι θα βρεθώ σε αυτή τη θέση για τη λίστα Λαγκάρντ», λέει, τονίζοντας πως υπήρξε το εξιλαστήριο θύμα.


Λίγες ημέρες μετά την παραπομπή του στο Δικαστικό Συμβούλιο, που θα μελετήσει την ογκώδη δικογραφία των περίπου 20.000 σελίδων, ο πρώην υπουργός Οικονομικών αναγνωρίζει μεν την ευθύνη του για το ότι δεν βρέθηκε το πρωτότυπο cd της λίστας Λαγκάρντ, αρνείται δε ότι το έχασε εσκεμμένα και επαναλαμβάνει ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως σύνδεση των ποσών που δεν δικαιολογούν οι συγγενείς του με την αφαίρεση των ονομάτων τους από τη λίστα.
Όσο για το τι θα έκανε αν μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω δηλώνει ότι θα έδινε λιγότερη σημασία στην αξιοποίηση των πληροφοριών και τη διαφύλαξη του απορρήτου και περισσότερη στην τυπικότητα, για να προστατεύσει τον εαυτό του.
Αν μπορούσε πάντως να επιλέξει, δεν θα γινόταν υπουργός Οικονομικών καθώς ένα άλλο υπουργείο ή η παραμονή στις Βρυξέλλες θα τον είχε προστατεύσει προσωπικά.
Όσο για το σήμερα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, είναι πολύ δύσκολο καθώς όπως δηλώνει δουλειά στην Ελλάδα δεν μπορεί να βρει αφού οι πόρτες των μεγάλων διεθνών οργανισμών είναι κλειστές μέχρι να ξεκαθαρίσει η δικαστική περιπέτεια.
Η επαγγελματική του ενασχόληση είναι ένα «ελαφρύ consulting» στο εξωτερικό σε εταιρείες που ενδιαφέρονται να μάθουν για την κατάσταση στη χώρα. Κατά τα λοιπά, βιώνει μια ασφυκτική καθημερινότητα αφού όπως λέει σε φίλους και συνεργάτες, «δεν πάω ούτε ένα σινεμά, είμαι στο σπίτι ή σε σπίτια φίλων».

iefimerida.gr
Από το Blogger.