Header Ads

Πτολεμαΐδα: Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ενάντια στο πολυνομοσχέδιο (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Πέμπτης έγινε στην Πτολεμαΐδα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία.


Στη συγκέντρωση μίλησε η Αγγελική Χατζηδημητρίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας (ΣΕΥΠΕ).

Στην ομιλία της, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις όλα αυτά τα χρόνια αποτέλεσαν το καλύτερο εργαλείο στα χέρια των κυβερνήσεων και του κεφαλαίου για να υλοποιήσουν προαποφασισμένα μέτρα και αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις της ΕΕ, που υπηρετούν τις ανάγκες της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση θέλει να πλήξει ακόμη περισσότερο τους κλαδικούς μισθούς, τα επιδόματα, τις συντάξεις, να πάει ο κατώτερος μισθός ακόμη παρακάτω. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η νέα σύμβαση που υπογράφτηκε με τους εργαζόμενους στα 8μηνα της ΔΕΗ με μισθό 586 ευρώ μεικτά, ενώ για τους νέους κάτω των 25 ετών 511 ευρώ μεικτά. Εξασφαλίζουν έτσι πάμφθηνο εργατικό δυναμικό για τα μονοπώλια στο χώρο της ενέργειας.

Ακολούθησε πορεία προς το Δημαρχείο Εορδαίας, όπου κατάληψη κάνουν οι δημοτικοί αστυνομικοί και οι σχολικοί φύλακες. Το ΠΑΜΕ, μέσω εκπροσώπου του, εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα των δημοτικών υπαλλήλων και δήλωσε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό τους, όπως έκανε πάντα.

Παρέμβαση έκανε και ο πρόεδρος των σχολικών φυλάκων Δυτικής Μακεδονίας, Σίμος Γιαννακιτσίδης, ο οποίος ευχαρίστησε το ΠΑΜΕ για τη συμπαράσταση που δείχνει και τόνισε ότι με την ενότητα όλων των εργαζομένων μπορεί να ανατραπεί αυτή η πολιτική.

Βίντεο και περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Από το Blogger.