Header Ads

Aπάντηση του ΠΑΜΕ Κοζάνης σε ανακοίνωση του σωματείου «Εργατική αλληλεγγύη»

Με δυσκολία κάνουμε προσπάθεια να απαντήσουμε σε ένα κείμενο που ξεκινάει σαν ανακοίνωση του σωματείου «Εργατική αλληλεγγύη» , συνεχίζει σαν κείμενο λενινιστικής οργάνωσης, μετά ως παράταξη και καταλήγει με αυριανισμο του χείριστού είδους. Το μόνο που είναι ξεκάθαρο είναι το μίσος απέναντι στο ΠΑΜΕ και τους κομμουνιστές που παλεύουν στις γραμμές του.


Μιλάνε για ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ. Ρωτάμε. Ο κ.Φωτόπουλος ανήκει σε αυτές τις ηγεσίες που ξεπούλησαν τα δικαιώματα των εργαζόμενων η όχι? Ήταν η δεν ήταν στέλεχος της ΠΑΣΚΕ που είχε την πλειοψηφία σε αυτήν την ξεπουλημένη ΓΣΕΕ? Δεν ήταν στέλεχος της ΓΕΝΟΠ όταν ξεπουλούσαν τη ΔΕΗ?

Δεν μας προκαλεί όμως εντύπωση η προσπάθεια αναβάπτισης του ως αγωνιστή. Πατάει στην άποψη που έχουν και οι ίδιοι για την ΔΕΗ Α.Ε. Έχουν κοινή αντίληψη και αιτήματα αλλά και κοινή πρακτική στο κίνημα. Το αίτημα για 100% της ΔΕΗ στο Δημόσιο. Το αίτημα αυτό είναι παραπλανητικό μιας και σήμερα τα μονοπώλια κάνουν πάρτυ στο χώρο της Ενέργειας. Ακόμα και αν ΔΕΗ παραμείνει στο Δημόσιο 100%, θα παράγει μόνο ένα μικρό ποσοστό της ηλεκτρικής ενέργειας ενώ το άλλο θα το παράγουν ιδιωτικά μονοπώλια. Το αίτημα αυτό ακούγεται ακόμα πιο αστείο σήμερα που η «κρατική» ΔΕΗ προσλαμβάνει εργαζόμενους στα οκτάμηνα με 586μικτά.

Στη φιέστα αναβάπτισης του, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ δήλωσε ότι θα ήταν θετικός στην ιδιωτικοποίηση αν η κυβέρνηση κρατούσε την τιμή του ρεύματος εκεί που είναι. Με 586 μικτά στα οκτάμηνα και τους μισθούς στον πάτο υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο μιας και εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα τιμολόγια. Μήπως είναι ένα καλό παράδειγμα «αντιμνημονιακής» διαχείρισης?

Από ότι αναφέρουν δεν μας καλούν σε «αριστερή ενότητα» ενώ ταυτόχρονα κάνουν κριτική στο ΠΑΜΕ που δεν ανέλαβε το προεδρείο στο ΕΚΑ μαζί με άλλες ταξικές και αγωνιστικές δυνάμεις. Ποιες είναι αυτές? Τα αποτελέσματα του ΕΚΑ ήταν : ΠΑΜΕ 9 έδρες, οι δύο ΠΑΣΚΕ μαζί 8 έδρες, η ΔΑΚΕ –Νέα πορεία 4 έδρες, η Αγωνιστική Ενότητα 2 έδρες, η Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΡΙΖΑ) 5 έδρες. Με ποιες αγωνιστικές δυνάμεις θα έβγαινε το προεδρείο, αφού ΠΑΜΕ και Αγωνιστική Ενότητα μας κάνουν 11. Εννοείτε οι 5 της Αυτόνομης Παρέμβασης. Η κοροϊδία στο μεγαλείο της!!!!.

Θέλουν τους εργάτες να παλεύουν για αιτήματα που εύκολα ενσωματώνονται στα πλαίσια της αστικής διαχείρισης, να ευνουχίσουν το κίνημα καλώντας το σε «αριστερή ενότητα», να προσαρμόσουν οι εργάτες τα αιτήματα τους στην ανάδειξη της νέας αστικής διαχείρισης της «αριστερής κυβέρνησης» που στόχο έχει να υπερασπιστεί την «υγιή» επιχειρηματικότητα , την ανταγωνιστικότητα. Είναι νόμιμη και υγιής η ΔΕΗ Α.Ε όταν εφαρμόζει την νόμιμή ΕΓΣΣΕ στα οκτάμηνα?

Το κοτσομπολίστικο ύφος, τους υπαινιγμούς για το ήθος των κομμουνιστών, το ΠΑΣΟΚικής έμπνευσης «η έρχεστε μαζί μας η στηρίζεται τη κυβέρνηση» τα αφήνουμε στην κρίση των εργαζομένων.

Πτολεμαΐδα 8/7/2012
Από το Blogger.