Header Ads

Άδωνις: Δεν θα κλείσουν νοκοκομεία - Δεν θα υπάρξουν απολύσεις

Καλύτερη διαχείριση των δομών και του ανθρωπίνου δυναμικού των δημόσιων νοσοκομείων προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη που έδωσε στο ραδιόφωνο του Real fm, διαψεύδοντας για ακόμη μια φορά ότι επίκειται κλείσιμο νοσοκομειακών δομών. Αντιθέτως διευκρίνισε πως πιθανώς κάποια να αλλάξουν χρήση, λουκέτα όμως δεν θα υπάρξουν.


Αναφορικά με το επίσης κρίσιμο ζήτημα της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, σημείωσε πως το υπουργείο Υγείας θα συμβάλει στη μετακίνηση υπαλλήλων και προσωπικού σε θέσεις που σημειώνεται επείγουσα ανάγκη. Απέκλεισε ωστόσο το σενάριο πως θα υπάρξουν απολύσεις. «Δεν θα χάσει από εδώ ούτε ένας τη δουλειά του», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ και τον εκτροχιασμό των δαπανών για διαγνωστικές εξετάσεις και νοσήλια, ο υπουργός Υγείας επανέλαβε πως δεν θα θιγούν οι παροχές των ασφαλισμένων, ούτε πρόκειται να μειωθούν φάρμακα και εξετάσεις. «Κανένα πλαφόν στις παροχές υγείας δεν έχει μπει», τόνισε, συμπληρώνοντας πως «δεν πρέπει να χάσει κανένας την πρόσβασή του στις υπηρεσίες υγείας».

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες από το στενό περιβάλλον του υπουργού πάντως, προωθείται ένα σύστημα για τον έλεγχο των παραστατικών των διαγνωστικών κέντρων (εκεί όπου παρατηρήθηκε και η μεγαλύτερη υπέρβαση) και μάλιστα σε μηνιαία βάση, κατά το πρότυπο της παρακολούθησης των δαπανών για το φάρμακο. Με τον τρόπο αυτό θα υπάρχει συνέχεια ξεκάθαρη εικόνα για την εξέλιξη των δαπανών των κέντρων, ώστε να μην χρειαστεί στο μέλλον να ενεργοποιηθεί ξανά ο μηχανισμός υποχρεωτικής επιστροφής χρημάτων (claw- back) στον ΕΟΠΥΥ από τους παρόχους υγείας.
Από το Blogger.