Header Ads

Μπουτάρης: «Αν συνεχιστεί η κατάσταση με τη διαθεσιμότητα θα παραδώσω τα κλειδιά του δήμου»

«Δεν έχουμε καμία επίσημη πληροφόρηση από το κράτος για το θέμα των δημοτικών αστυνομικών» δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή όσα δημοσιοποιούνται τις τελευταίες μέρες για το θέμα της διαθεσιμότητας των δημοτικών αστυνομικών και γενικότερα των δημοτικών υπαλλήλων.


Ο δήμαρχος τόνισε ότι λαμβάνονται αποφάσεις ερήμην της τοπικής αυτοδιοίκησης χωρίς καμία διαβούλευση μαζί της, ζήτησε από τους αρμόδιους υπουργούς να δηλώσουν ξεκάθαρα τι θα συμβεί και σχολίασε ότι χωρίς τη δημοτική αστυνομία δεν μπορεί να γίνει αστυνόμευση στην πόλη.

Για τους συνολικούς σχεδιασμούς περί διαθεσιμότητας και κινητικότητας, επισήμανε ότι αν αυτοί υλοποιηθούν ο Δήμος θα χάσει χίλια περίπου άτομα από τα 4.000 που εργάζονται στις υπηρεσίες του. «Αν συμβεί αυτό, ο Δήμος δεν θα μπορεί να κάνει τη δουλειά του» πρόσθεσε.

Για τη στάση που θα κρατήσει ανέφερε αρχικά ότι αν η κατάσταση συνεχιστεί θα παραδώσει τα κλειδιά του Δήμου και θα προτείνει να διορίσει το πρωτοδικείο έναν Δήμαρχο.

Ωστόσο όταν ρωτήθηκε συγκεκριμένα αν θα παραιτηθεί, σχολίασε πως το ενδεχόμενο των ομαδικών παραιτήσεων δημάρχων συζητείται στο πλαίσιο της ΚΕΔΕ και αν επικρατήσει αυτή η επιλογή, θα υλοποιηθεί όχι μεμονωμένα αλλά συλλογικά.

Κατά την έναρξη της συνέντευξης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Σωτήρης Βάιος δήλωσε ότι δεν θα συμμετέχει σε αυτήν ενώ κατήγγειλε τον δήμαρχο ότι μέχρι τη μία το μεσημέρι δεν είχαν κλείσει οι υπηρεσίες του δήμου, στο πλαίσιο της εφαρμογής της σχετικής απόφασης της ΚΕΔΕ για τις σημερινές κινητοποιήσεις.

«Είναι συμβολικό το κλείσιμο του Δήμου, ο οποίος οφείλει να εξυπηρετεί τον πολίτη» απάντησε ο κ. Μπουτάρης που εξέφρασε δυσαρέσκεια για τη στάση του Συλλόγου των Εργαζομένων και κατηγόρησε την ΠΟΕ – ΟΤΑ για εκτράχυνση των σχέσεων μεταξύ εργαζομένων και διοικούντων. Είπε, πάντως, ότι θα σεβαστεί όποια απόφαση λάβουν οι εργαζόμενοι στη δημοτική αστυνομία.

Συγκέντρωση στο Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης

Στο μεταξύ, συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στους Δήμους, αντιπροσωπεία των οποίων συναντήθηκε με τον υπουργό Θεόδωρο Καράογλου.
Στο μεταξύ, πολυμελής αντιπροσωπεία δημοτικών αστυνομικών μετέβη τα ξημερώματα στην Αθήνα προκειμένου να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται στην πρωτεύουσα.


Τέλη Ιουλίου η διαθεσιμότητα σχολικών φυλάκων, ακολουθούν δημοτικοί αστυνομικοί
Συνεχίζεται το πρωί της Τρίτης η συνάντηση της ΚΕΔΕ με την ηγεσία των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να επιλυθούν τα ζητήματα που προκύπτουν από τη διαθεσιμότητα των 2.200 σχολικών φυλάκων και των 3.500 δημοτικών αστυνομικών. Όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κ.Ασκούνης, στα τέλη Ιουλίου βγαίνουν σε διαθεσιμότητα οι σχολικοί φύλακες και στα τέλη Σεπτεμβρίου οι δημοτικοί αστυνομικοί.

Στη νέα συνάντηση θα συζητηθεί με ποιους τρόπους θα αναπληρωθούν οι αρμοδιότητες των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνόμων, αλλά και η αναπλήρωση των εσόδων που προκύπτουν για τους δήμους με τη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας.

Οι υπόλοιποι υπάλληλοι που θα βγουν σε διαθεσιμότητα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα προκύψουν από την αξιολόγηση των δήμων.

Έως τον Σεπτέμβριο θα υπαχθούν βάσει της συμφωνίας σε διαθεσιμότητα 1.500 εκπαιδευτικοί που έχουν δηλώσει αδυναμία να ασκήσουν τα καθήκοντά τους, 2.000 πλεονάζοντες από την αναδιοργάνωση των δομών σε υπουργεία, ενώ ο αριθμός θα συμπληρωθεί με 1.250 υπαλλήλους των δήμων.

Στο κάδρο μπαίνουν επίσης και οι καθαρίστριες των δημόσιων σχολείων, πιθανά για επόμενο κύμα διαθεσιμότητας.

Πρόκειται για μια ομάδα υπαλλήλων η οποία μπορεί να τεθεί καθ” ολοκληρίαν και αυτόματα στο καθεστώς αυτό.

Υπάρχουν περίπου 3.000 καθαρίστριες οι οποίες υπηρετούν με σχέση αορίστου χρόνου, ενώ συνολικά μαζί με τις επί συμβάσει συναδέλφους τους ανέρχονται σε 9.000.



Μ.Ταμήλος: «Δεν ψηφίζω το νομοσχέδιο για τις απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων»
Δεν ψηφίζει το Νομοσχέδιο για τις απολύσεις στους Δήμους και αφήνει αιχμές για λάθη στις αποφάσεις των υπουργείων ο βουλευτής Τρικάλων, Μιχάλης Ταμήλος.

Ο κ. Ταμήλος, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Λέσχη 97,6, διαφωνεί με τις απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων, ειδικά για τους υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα ψηφίσει το σχετικό νομοσχέδιο. «Πρόκειται για λύση απελπισίας, που προωθούν άνθρωποι που δεν έχουν εκλεγεί ούτε δημοτικοί σύμβουλοι. Δεν μπορεί λάθη των φωστήρων των Υπουργείων να καλούμαστε εμείς οι βουλευτές να τα καλύψουμε ψηφίζοντας τέτοια μέτρα».

Ο βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ., σύμφωνα με το trikalavoice.gr, τόνισε πως την αντίρρησή του αυτή την έκανε γνωστή και στο Μαξίμου μιας και δέχθηκε τηλεφώνημα- παρατήρηση για το «όχι» που εξέφρασε από τον Υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη στον οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο απάντησε κοφτά. «Τώρα με θυμηθήκατε» φέρεται να του είπε «όταν κάνατε αυτά τα σχέδια γιατί δεν ρωτήσατε εμένα και τους άλλους τέσσερις συναδέλφους βουλευτές που έχουμε θητεύσει ως δήμαρχοι;».
Από το Blogger.