Header Ads

«Στην ανάγκη και με τη βία θα προχωρήσει η κινητικότητα», λέει ο Μητσοτάκης σύμφωνα με το Focus

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό “Focus”, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι κατηγορηματικός αναφορικά με το θέμα της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων.


Ειδικότερα, δήλωσε στο περιοδικό: “Στην ανάγκη με τη βία» θα προχωρήσει το πρόγραμμα κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Τον άνθρωπο αυτόν δεν θα πρέπει να τον ζηλεύει κανείς. Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαπραγματεύεται με την Τρόικα στον έκτο όροφο του υπουργείου του, στο δρόμο κραυγάζουν διαδηλωτές. Οι εκπρόσωποι της Τρόικα ζητούν περισσότερες περικοπές, ενώ οι διαδηλωτές αντιτίθενται ξεκάθαρα”.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι “πρώην μάνατζερ της κορυφαίας εταιρείας συμβούλων McKinsey, ο οποίος είχε ανακηρυχθεί το 2003 Global Leader for Tomorrow” και καλείται να μειώσει, μέχρι το 2016, το διογκωμένο δημόσιο τομέα κατά 100.000 θέσεις. Παράλληλα ο υπουργός φέρεται να δήλωσε ότι “

δεν πρόκειται να συναινέσει σε περισσότερες απολύσεις από εκείνες που έχουν συμφωνηθεί με τους εκπροσώπους των δανειστών διευκρινίζοντας ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να κρίνονται με βάση την απόδοσή τους και όχι τη συγγένειά τους με πολιτικά πρόσωπα”.

Σ’ ερώτηση, γιατί δέχτηκε να καθίσει στην «ηλεκτρική καρέκλα» του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει μια απρόσμενη απάντηση, η οποία δεν έμεινε ασχολίαστη ούτε από τον Γερμανό δημοσιογράφο: «Από την πολιτική χάνω χρήματα, θέλω όμως να υπηρετήσω την πατρίδα μου».


Η αντίδραση του υπουργού ήταν άμεση και έσπευσε με ανακοίνωση να διαψεύσει το δημοσίευμα.

«Το γερμανικό περιοδικό Focus δημοσιεύει σήμερα ρεπορτάζ για το νέο Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκο Μητσοτάκη. Το ρεπορτάζ τιτλοφορείται “Στην ανάγκη με βία”. Ο κ. Μητσοτάκης ουδέποτε έκανε αυτή ή παρόμοια δήλωση, ούτε στο περιοδικό Focus, ούτε σε οποιοδήποτε άλλο Μέσο Ενημέρωσης» τονίζει το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Από το Blogger.