Header Ads

Σύσκεψη για τους σεισμούς - Τι λέει ο Δήμαρχος Κοζάνης (βίντεο)

Στην σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων, που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με αντικείμενο συζήτησης την έντονη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται στην περιοχή, συμμετείχε ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας.


«Κυρίαρχο ζητούμενο σε αυτή τη συνάντηση, πρέπει να είναι η αντίδραση της πολιτείας, η έγκαιρη και υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών κυρίως της Αιανής - όπου και εστιάζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα- και βέβαια οι τρόποι αντιμετώπισης των ζητημάτων που προκύπτουν από την πολιτεία», επεσήμανε ο κ. Μαλούτας, ενώ τόνισε πως η συνδρομή της πολιτείας στους πληγέντες από τον σεισμό πολίτες είναι επιβαλλόμενη, αφού η οικονομική συγκυρία και τα ποσοστά της ανεργίας την καθιστούν μονόδρομο.

Ο Δήμαρχος συνέχισε λέγοντας πως «ο Δήμος Κοζάνης από την πρώτη στιγμή μερίμνησε να καταγράψει τις ζημιές που προκλήθηκαν και γι΄ αυτό το λόγο η Τεχνική Υπηρεσία ήταν η πρώτη που έσπευσε στην Αιανή, αλλά έπειτα και από την χθεσινή σεισμική δόνηση, ο Δήμος Κοζάνης μερίμνησε ώστε να κινητοποιηθεί όλος ο υπεύθυνος υπηρεσιακός μηχανισμός του Υπουργείου Υποδομών προκειμένου να οριοθετηθεί και να περιγραφεί το πρόβλημα». Ο κ. Μαλούτας έκλεισε επισημαίνοντας πως «προτεραιότητα έχουν οι άνθρωποι, έπειτα τα κτήρια και τα μνημεία και όλα αυτά μέσα από μία διαδικασία υπεύθυνης ενημέρωσης και αντιμετώπισης που μπορούν να την δώσουν μόνο οι ειδικοί».

Να σημειωθεί πως αυτοψία σε δημόσια αλλά και ιδιωτικά κτήρια που υπέστησαν ζημιές από την σεισμική δραστηριότητα πραγματοποίησαν άμεσα κλιμάκια του Δήμου Κοζάνης στελεχωμένα από μηχανικούς, καθώς και προσωπικά ο Δήμαρχος Κοζάνης. Ήδη από το απόγευμα της Τετάρτης αλλά ακόμη πιο συστηματικά από σήμερα το πρωί, το έργο του ελέγχου έχουν αναλάβει τα υπεύθυνα όργανα της πολιτείας ΤΑΣ και ΥΑΣΒΕ.

Δείτε το βίντεο

Ο Λάζαρος Μαλούτας για την σεισμική δραστηριότητα from Dimos Kozanis on Vimeo.
Από το Blogger.