Header Ads

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - Δήμος Αμυνταίου: Ανάπλαση της παραλίας Αγίου Παντελεήμονα

Σε εκτεταμένες παρεμβάσεις στην παραλία του Αγίου Παντελεήμονα προχώρησε ο Δήμος Αμυνταίου, με τη διαμόρφωση όλου του μετώπου της παραλίας για την υποδοχή των λουομένων και την πραγματοποίηση εκδηλώσεων.

Στο χώρο έγιναν εκτεταμένες διαμορφώσεις με τα μηχανήματα του Δήμου, καθώς απαιτήθηκαν πολλές ώρες εργασίες των γκρέιντερ και των σκαπτικών μηχανημάτων για την αποκατάσταση των φθορών από την περίοδο του χειμώνα και τη διαμόρφωση του πάρκινγκ. Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι καλαίσθητες ομπρέλες του χώρου και η παραλία είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους λουόμενους και τους λάτρεις των θαλασσίων –λιμναίων στη συγκεκριμένη περίπτωση- αθλημάτων.

Η σημαντικότερη ίσως παρέμβαση είναι η τοποθέτηση αγωγού μεταφοράς των ομβρίων υδάτων στο χώρο πάνω από την παραλία, ένα έργο που λύνει οριστικά το πρόβλημα των φθορών και των διαβρώσεων από έντονες βροχοπτώσεις, τόσο στην παραλία όσο και στους παρακείμενους δρόμους. Λόγω του μικρού αλλά εξαιρετικά σημαντικού αυτού έργου οι παρεμβάσεις που θα απαιτούνται τις επόμενες χρονιές θα είναι πολύ μικρότερες, καθώς θα αποφευχθούν τα διαβρωτικά φαινόμενα από τη ροή του νερού της βροχής.

Οι εργασίες σχεδιάστηκαν και επιβλέφθηκαν από τους Αντιδημάρχους κ. Τρύφωνα Γεώργου και Κυριάκο Κύρκου σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες, αλλά και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Παντελεήμονα κ. Κλήμη Μπούκτση, που με τη συνεχή του παρουσία και τις παρεμβάσεις του συνέβαλε στην καλύτερη εκτέλεση των έργων διαμόρφωσης.



Από το Blogger.