Header Ads

Εμποροϋπάλληλοι εορδαίας: Δεν θα τούς επιτρέψουμε να μάς εξοντώσουν

Η Κυριακή θα παραμείνει Αργία!
Συνάδελφοι

Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ φέρνει νέο νομοσχέδιο με το οποίο με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη τα εμπορικά καταστήματα μέχρι 250 τ.μ. θα μπορούν να λειτουργούν έως και 52 Κυριακές το χρόνο. Επιπλέον όλα τα καταστήματα, ανεξαρτήτως μεγέθους και κλάδου, θα μπορούν να ανοίγουν επτά Κυριακές το χρόνο κατά τις περιόδους Χριστουγέννων, Πάσχα και εκπτώσεων.


Ποιόν θα ωφελήσει η νέα αυτή κατάσταση;

Ωφελούμαστε οι εργαζόμενοι στα καταστήματα;

ΟΧΙ! Χτυπιούνται ακόμα περισσότερο οι εργασιακές σχέσεις, τα δικαιώματα και ο ελεύθερος μας χρόνος.

Ωφελούνται οι εργαζόμενοι για τις αγορές τους Κυριακάτικα;

ΟΧΙ! Πρόκειται για μεγάλο ψέμα καθώς δεν λείπει ο χρόνος από τους εργαζόμενους αλλά τα χρήματα.

Ο μεγάλος κερδισμένος είναι τα μεγάλα εμπορικά και τα πολυκαταστήματα σε βάρος των μικρομάγαζων, γιατί ο ανταγωνισμός θα είναι αδυσώπητος.



Πρέπει να σημάνει ξεσηκωμός εργαζομένων - μικρών ΕΒΕ

Επιβάλλεται η ενότητα των εργαζόμενων στα εμπορικά καταστήματα, των μικρών αυτοαπασχολουμένων, όλης της εργατικής τάξης απέναντι στην νέα καταστρατήγηση του εργάσιμου χρόνου. Να χτιστεί η Λαϊκή Συμμαχία όλων των δυνάμεων που καταδικάζονται στον αφανισμό από τις πολιτικές της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ. Να περάσουμε στην αντεπίθεση για τα δικαιώματά μας.



Καλούμε όλους τους συναδέλφους ιδιωτικούς υπαλλήλους, τους μικρούς μαγαζάτορες την ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΝΗ στη 24ωρη γενική απεργία. Να αποτελέσει σημείο εκκίνησης του αγώνα για να μην περάσει η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, για να ανοίξουμε το δρόμο για παραπέρα διεκδικήσεις. Παλεύουμε για τα δικαιώματα που ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας.



Ξέρουμε τις δυσκολίες που έχει μια απεργία. Ξέρουμε τις πιέσεις και τις απειλές που ασκεί κάθε φορά η εργοδοσία. Ξέρουμε την άθλια προπαγάνδα που κάνουν η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της ΜΜΕ. Την υποκριτική στάση και την απεργοσπασία από τη ΓΣΕΕ και τα συνδικάτα-σφραγίδα.

Όμως πρέπει να ξεπεράσουμε τα εμπόδια. Η ανάγκη της απεργίας υπάρχει γιατί με τα νέα μέτρα που θέλουν να περάσουν τσακίζουν τη ζωή μας, το μέλλον μας, εμάς και των παιδιών μας.



ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΗ

ώρα 10:30πμ παλιό πάρκο Πτολεμαΐδας



ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΤΩΡΑ!

ΤΑΞΙΚΑ-ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ!


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Από το Blogger.