Header Ads

Ζητούν το «κεφάλι» Κουκουλόπουλου στο ΠΑΣΟΚ

Το «κεφάλι» του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Πάρη Κουκουλόπουλου ζητούν εμμέσως βουλευτές του κόμματος, ωστόσο προς το παρόν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται πως έχει αποφασίσει να τους το... παραδώσει.

Η επιλογή του κ. Κουκουλόπουλου να καταψηφίσει το άρθρο 81 για τη Δημοτική Αστυνομία προκάλεσε αναστάτωση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και δυσφορία στην ηγεσία του κόμματος. Αφενός διότι ο Π. Κουκουλόπουλος δεν είναι απλός βουλευτής - ορίστηκε την περασμένη εβδομάδα κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος - και αφετέρου γιατί είναι ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Βαγγέλη Βενιζέλου, επομένως o επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ δέχτηκε προσωπικό πλήγμα από τη στάση του κοζανίτη πολιτικού.
Σημειώνεται, δε, ότι στον κυβερνητικό ανασχηματισμό είχε αρνηθεί να αναλάβει καθήκοντα αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών διότι, όπως εξηγούσε ο ίδιος αργότερα, δεν είχε αρμοδιότητες, και δη εκείνη της κινητικότητας για την οποία ενδιαφερόταν ο κ. Κουκουλόπουλος.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες χθες με τον Πάρη Κουκουλόπουλο. Ομως, σύμφωνα με πληροφορίες, σε καμία από τις δύο δεν του ζήτησε να παραιτηθεί μολονότι το βράδυ της κρίσιμης ψηφοφορίας, απευθυνόμενος σε στενούς του συνεργάτες, διερωτήθηκε: «Μήπως πρέπει να τον διαγράψω;». «Δεν έχει νόημα να τον διαγράψεις και να τον πάρεις πίσω σε δύο μήνες», υποστήριξαν κάποιοι εκ των συνεργατών, θυμίζοντας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι και άλλοι βουλευτές έχουν κατά καιρούς καταψηφίσει άρθρα σε λιγότερο σημαντικά νομοσχέδια - είναι αλήθεια - και δεν αποπέμφθηκαν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Πάντως, μολονότι ο κ. Βενιζέλος δεν ζήτησε - τουλάχιστον ευθέως - από τον κοινοβουλευτικό του εκπρόσωπο να παραιτηθεί, οι δύο άνδρες συζήτησαν με πρωτοβουλία Κουκουλόπουλου το θέμα που έχει ανακύψει: «Καταλαβαίνω, πρόεδρε, ότι υπάρχει θέμα...», φέρεται να είπε στον κ. Βενιζέλο ο κοζανίτης βουλευτής - ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν του γνωστοποίησε, όμως, τις προθέσεις του.
Νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος έλεγε σε συνομιλητές του ότι επειδή δεν εξελέγη αλλά ορίστηκε στη συγκεκριμένη θέση, το πρέπον είναι να περιμένει την απόφαση του προέδρου.
Ο κ. Κουκουλόπουλος έλεγε ακόμη πως η καταψήφιση του άρθρου 81 είχε συμβολικό και προσωπικό χαρακτήρα καθώς ο ίδιος ως πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ είχε δρομολογήσει την ίδρυσή της. Υποστήριξε μάλιστα πως εμφανίστηκε στη δεύτερη ανάγνωση του καταλόγου των βουλευτών για να μην επηρεάσει με την ψήφο του και άλλους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και δημιουργήσει κλίμα, ενώ ανέφερε ότι ψάχνοντας διαπίστωσε ότι το θέμα της Δημοτικής Αστυνομίας δεν ήταν προαπαιτούμενο για την τρόικα.

ΑΣΧΗΜΟ ΚΛΙΜΑ. Πάντως το κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι αγριεμένο για τον κ. Κουκουλόπουλο. Ο ίδιος ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος δήλωσε νωρίς το πρωί στο Mega πως «υπάρχει θέμα από την αρνητική ψήφο του Κουκουλόπουλου. Είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και έχει και συμβολική σημασία ότι καταψήφισε. Θα γίνουν συζητήσεις και θα ληφθούν αποφάσεις για την υπόθεση Κουκουλόπουλου».
Αιχμές για τη στάση Κουκουλόπουλου άφησαν χθες η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου και ο βουλευτής Γιώργος Ντόλιος.

«Μεταρρύθμιση τουρκομπαρόκ»
Στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Πάρις Κουκουλόπουλος έδειξε να επιμένει στην απόφασή του να καταψηφίσει το άρθρο 81 για τη Δημοτική Αστυνομία σχολιάζοντας: «Η κρατικοποίηση της Δημοτικής Αστυνομίας είναι μεταρρύθμιση τουρκομπαρόκ».

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
Από το Blogger.