Header Ads

Πάρις Κουκουλόπουλος: «Η ΝΔ μιλάει με τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή μέσω του Βορίδη»

Δεν λέει να κοπάσει η αντιπαράθεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με αφορμή την τοποθέτηση του Μάκη Βορίδη στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευθύνες των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου για τη σημερινή κατάσταση της χώρας.
Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 o βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος είπε ότι οι επίμαχες δηλώσεις απειλούν την κυβερνητική σταθερότητα και χαρακτήρισε «ψεύδη», «ανακρίβειες» και «προσβλητικά» τα όσα είπε ο Μάκης Βορίδης, τον οποίο μάλιστα κατονόμασε ως συνομιλητή της Χρυσής Αυγής.

«Οι διαχωριστικές γραμμές της ΝΔ πρώτα από όλα πλήττουν την κυβερνητική σταθερότητα», τόνισε ο Πάρις Κουκουλόπουλος και συνέχισε: «Η κυβέρνηση δεν έχει συμπληρώσει δύο εβδομάδες και ξεκίνησαν προβλήματα που μπορεί να αποδειχθούν και σοβαρά. Αυτά που λένε είναι ανακριβή και προσβλητικά. Δεν διαγράφεται η προσφορά του Ανδρέα Παπανδρέου με μια παρόλα και μια ατάκα. Είναι ψευδής αυτή η προσπάθεια. Ολα αυτά προσβάλλουν την μνήμη ενός ηγέτη που είναι ένας εκ των θεμελιωτών της 3ης δημοκρατίας της χώρας».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υπενθύμισε ότι και ο πρόεδρος του κινήματος Βαγγέλης Βενιζέλος έχει ονομάσει ευθέως την κυβέρνηση Καραμανλή για τις ευθύνες της ως το 2009, αλλά αυτή την άποψη «δεν την επαναλαμβάνει κάθε τρεις και λίγο» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σε προσωπικό επίπεδο, για τον Μάκη Βορίδη, ο Πάρις Κουκουλόπουλος είπε: «Δεν ενδιαφέρομαι να εξηγήσω γιατί το κάνει. Υπάρχουν ερμηνείες που αφορούν προσωπικές επιδιώξεις στελεχών, άλλες που αφορούν τη συσπείρωση της ΝΔ γιατί υπάρχουν προβλήματα λόγω του ότι κυβερνούν τα δύο κόμματα που υπήρξαν οι αιώνιοι αντίπαλοι. Υπάρχουν πολλές εξηγήσεις που δεν είναι για πέταμα, έχουν μια βάση. Με ενδιαφέρει όμως το αποτέλεσμα. Χαρακτηρίζω όλη αυτή την κατάσταση από τη ΝΔ επικίνδυνη. Ας κάνω μια υπόθεση εργασίας και ας δεχθώ ότι υπάρχει αλήθεια στον ισχυρισμό τους ότι υπάρχει πρόβλημα στη δεκαετία του ’80. Εικοσιπέντε χρόνια μετά όλοι όσοι μεσολάβησαν, δεν μπόρεσαν να συμμαζέψουν όσα έγιναν τη δεκαετία του ’80; Αυτό μας φέρνει πολύ κοντά στην καθολική απαξίωση του πολιτικού συστήματος ως θεωρία και βέβαια ενδυναμώνει ένα συγκεκριμένο άκρο: Τη Χρυσή Αυγή, με την οποία η ΝΔ ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα δια του κυρίου Βορίδη ως κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, ξεκίνησε να συνομιλεί στη Βουλή. Τα έκανε και ο Σαρκοζί αυτά στη Γαλλία και κόντεψε να βγει πρόεδρος η Λεπέν».

«Αριστεριστής ο Λαζαρίδης, χουντοδεξιός ο Βορίδης»

Ο Πάρις Κουκουλόπουλος επιχείρησε να εξηγήσει και τις ιδεολογικές διαφορές που χωρίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. «Θα πω κάτι που λένε στην πατρίδα μου. Η γάτα και κουτάβια να γεννήσει, πάλι ποντίκια θα κυνηγούν» είπε και συνέχισε: «Είμαστε δύο διαφορετικές παρατάξεις και παράταξη σημαίνει κοινές παραδοχές. Το γεγονός ότι έχουν τόσο ακραία διαφορετική αφετηρία οι δυο κορυφαίοι πολιτικοί Βορίδης και Λαζαρίδης, που κατέληξαν στην ίδια θεωρία, δείχνει τι συνιστά παράταξη. Ο ένας στα νιάτα του ήταν αριστεριστής, ο άλλος ήταν στην ΕΠΕΝ, χουντοδεξιός, σήμερα είναι στη ΝΔ και ενώνονται γύρω από μια κοινή παραδοχή, ότι η καταστροφή της χώρας ανάγεται στις προ 25ετίας επιλογές. Μια άποψη που δεν αντέχει σε κριτική, είναι προκλητική και πέφτει και στο κενό. Ο Ανδρέας Παπανδρέου θα κριθεί από τον ιστορικό αλλά έχει αφήσει και ανεξίτηλη, σαφώς θετική σφραγίδα στη συλλογική μνήμη του ελληνικού λαού. Είναι με απόσταση ο δημοφιλέστερος πρωθυπουργός, όσες έρευνες και αν έχουν γίνει και κάθε χρόνο, αυτό γίνεται εντονότερο».

ΤΑ ΝΕΑ
Από το Blogger.