Header Ads

39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή στην Πτολεμαΐδα

Νέα-νέε
Η μεγάλη πολιτική και πολιτιστική γιορτή της νεολαίας έχει ήδη ανοίξει φτερά για το καλοκαιρινό ταξίδι στο Νομό Κοζάνης όπως και σε κάθε γωνιά της χώρας.Μέσα από ένα πλατύ μαχητικό άνοιγμα, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ απευθύνονται σε εσένα με τον επίκαιρο όσο ποτέ στίχο του Μπρεχτ μέσα από τις πολύμορφες εκδηλώσεις του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή».


Αυτός ο κόσμος, αυτή η κοινωνία πρέπει να αλλάξει, είναι ανάγκη να αλλάξει.

Για να βρει ο άνεργος μεροκάματο, για να σταματήσει να τρέμει το φυλλοκάρδι του ανασφάλιστου, για να είναι η δουλειά δικαίωμα για όλους κι όχι «ευκαιρία» με το πιστόλι στον κρόταφο, για να ‘χει ο νέος μέλλον, για να κοπεί το χέρι όσων ετοιμάζονται να στείλουν σε νέους πολέμους τους λαούς για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους. Τα μπαλώματα δεν καλύπτουν τη βρώμα και τη δυσωδία του καπιταλιστικού συστήματος, της εξουσίας των μονοπωλίων που έχει σαπίσει, που όσο θα υπάρχει, πριν σαρωθεί από την εργατική τάξη και το λαό, θα γεννάει κρίσεις, φτώχεια, καταστολή, σκοταδισμό και φασίστες, ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και μακελειά για τους λαούς.

Αυτός ο κόσμος, αυτή κοινωνία μπορεί να αλλάξει!

Με εσένα, το νέο εργάτη, το μαθητή, το φοιτητή, τη νεολαία δηλαδή των εργατικών-λαϊκών οικογενειών, μπροστάρηδες και πρωταγωνιστές στον αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες τους, για τη δική τους εξουσία και οικονομία. Έτσι βρίσκει πάντα το δρόμο της η ανάγκη των λαών για καλύτερη ζωή, για απαλλαγή από τους εκμεταλλευτές, έτσι «γίνεται η ανάγκη ιστορία»

Η μεγάλη κόκκινη γιορτή «χτίζεται» από την αρχή ως το τέλος της με το μεράκι, την ανιδιοτέλεια, την εθελοντική και σχεδιασμένη δουλειά των οργανώσεων της ΚΝΕ και του Κόμματος, των μελών και των φίλων της ΚΝΕ. Που όλα όσα αφορούν την προετοιμασία του, από την προπαγάνδιση, τις εκδηλώσεις και το πρόγραμμα των σκηνών, γίνονται από μέλη και φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που για να βγουν τα έξοδά του στηριζόμαστε στους χιλιάδες νέους και μεγαλύτερους που προσφέρουν από το υστέρημα τους, ακόμα και στις δύσκολες σημερινές συνθήκες. Το αποτέλεσμα κάθε χρόνο δείχνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τη δύναμη που έχει η συλλογικότητα και η μαζικότητα, το σχέδιο και η οργάνωση.

Εμείς δεν θεωρούμε ότι η τέχνη είναι πολυτέλεια για την εργατική τάξη και τα παιδιά της, ένα «θέαμα» που πρέπει να ακριβοπληρώνει. Ούτε από την άλλη θεωρούμε, ότι η λαϊκή τέχνη είναι η τέχνη που δίνει απλά παρηγοριά και ψυχολογική στήριξη για να υπομένουμε αγόγγυστα τα βάσανα που μας φορτώνουν οι εκμεταλλευτές μας.

Η δική μας τέχνη δημιουργεί φλόγα και έμπνευση, καλλιεργεί τη μαχητικότητα, την ταξική αφύπνιση, την αντοχή στις δυσκολίες της ταξικής πάλης. Μας κάνει να ανησυχούμε, να ψάχνουμε κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων, για την ουσία και για τη διέξοδο. Είναι η τέχνη που βοηθάει τον άνθρωπο να στέκεται στα πόδια του και να παλεύει, που καλλιεργεί -ιδιαίτερα στο νέο άνθρωπο- τη βαθύτερη συνείδηση της ανθρωπιάς του, της δύναμής του να υποτάξει την κοινωνία στις ανάγκες του, που δημιουργεί την πίστη ότι αυτός ο κόσμος μπορεί να αλλάξει και δίνει τη γνώση για το πώς αλλάζει. Με δυο λόγια είναι η τέχνη που δημιουργεί τον άνθρωπο – δημιουργό της μοίρας του!

Νέα- νέε, πάρε μέρος στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ!

Εργαζόμενε, άνεργε, μαθητή και φοιτητή θα είναι το δικό μας μαχητικό μήνυμα. Είναι ένα στοίχημα και θα το κερδίσουμε!
Από το Blogger.