Header Ads

Δείτε το σήμα της νέας ΕΡΤ

Θέμα ωρών είναι η εκπομπή προγράμματος από το μεταβατικό φορέα «Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση» σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής στο Mega.
Σε πρώτη φάση το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ταινίες, ντοκιμαντέρ και τίτλους ειδήσεων ενώ τις επόμενες ημέρες και μετά την κάλυψη των θέσεων του ενημερωτικού τομέα από δημοσιογράφους θα ενταχθούν στο πρόγραμμα και τα δελτία ειδήσεων. Η εκπομπή του σήματος γίνεται από τις εγκαταστάσεις της ιδιωτικής εταιρίας παραγωγής TVE στην Παιανία και έτσι θα συνεχίσει, σύμφωνα με τα όσα είπε ο υφυπουργός.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Π.Καψής δήλωσε ότι το σήμα της ΕΔΤ εκπέμπεται από ιδιωτικό στούντιο και πως δεν μπορεί να εφαρμοστεί διαφορετικά η απόφαση του ΣτΕ, καθώς το ραδιομέγαρο της Μεσογείων βρίσκεται υπό κατάληψη.

Για μεταβατικό πρόγραμμα σε εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ έκανε λόγο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Για «ψεύτικο αντίγραφο της ΕΡΤ» κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στο blog τους ERTOPEN.

Σύμφωνα με τον τεχνικό της ΕΡΤ Νίκο Μιχαλίτση, το σήμα κωδικοποιείται ψηφιακά στις εγκαταστάσεις της Digea και γίνεται η πολυπλεξία -μαζί με τα σήματα της Βουλής, του ΡΙΚ Sat, της Deutsche Welle και του BBC World- και φεύγουν ως ένα σήμα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, από την Digea το σήμα πηγαίνει στον ΟΤΕ και αυτός στέλνει τα σήματα ως ένα στους ψηφιακούς πομπούς και εκπέμπονται στα σημεία όπου υπάρχει ψηφιακή τηλεόραση, κυρίως στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θέτουν τα εξής ερωτήματα:

Ο «ΕΔΤ», ως διακριτός τίτλος, έχει αναγνωριστεί από το ΕΣΡ;

Πώς οι δύο φορείς, Digea και ΟΤΕ, εκπέμπουν σταθμό στην περίπτωση που δεν έχει πάρει αδειοδότηση;
Ποιος πληρώνει αυτούς τους δύο ιδιωτικούς φορείς και τους τεχνικούς, σκηνοθέτες κλπ που φέρονται να εργάζονται αυτή τη στιγμή και με τι είδους συμβάσεις;

Νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης, λίγο πριν από τις 08:30, εξέπεμψε σήμα «Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση», στις τρεις συχνότητες της ΕΡΤ, έναν μήνα μετά το «μαύρο» που έπεσε με απόφαση της κυβέρνησης. Προς το παρόν, εκπέμπεται μόνο μια κάρτα με το σήμα του καναλιού και με ταυτότητα «ΕΔΤ».

Από το βράδυ της Τρίτης υπήρχαν πληροφορίες ότι ετοιμαζόταν η εκπομπή του μεταβατικού φορέα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Οι πληροφορίες ότι θα εκπέμψει ο νέος φορέας από ιδιωτικά στούντιο προκάλεσαν χθες Τρίτη τις έντονες αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ.

Σημειώνεται ότι χθες Τρίτη εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) στην αρμόδια επιτροπή, εν μέσω σφοδρής αντιπαράθεσης, το νομοσχέδιο ίδρυσης της ΝΕΡΙΤ.

ΤΟ ΒΗΜΑ
Από το Blogger.