Header Ads

Εργατική αλληλεγγύη: Κοινωνική βαρβαρότητα οι αυξήσεις στο λογαριασμό της ΔΕΗ

Φορτώνουν ένα ακόμα βάρος στις πλάτες του λαού μέσω της αύξησης του ΕΤΜΕΑΡ (Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων) στους λογαριασμούς της ΔΕΗ ενώ ταυτόχρονα μειώνουν σημαντικά τους λογαριασμούς των βιομηχάνων στο ΕΤΜΕΑΡ


Το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ενέργεια «Εργατική Αλληλεγγύη» καταδικάζει την άθλια απόφαση της ΡΑΕ που μετά από τις διαταγές της κοινοβουλευτικής χούντας ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, σε συνεργασία με την τρόικα και τους ντόπιους και ξένους βιομήχανους, χαρατσώνει ακόμα ποιο πολύ τα ήδη ρημαγμένα λαϊκά στρώματα. Αυξάνει κατά 118% το ΕΤΜΕΑΡ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ στα νοικοκυριά ενώ την ίδια στιγμή μειώνει κατά 49% στο ίδιο τέλος στους μεγαλοβιομηχάνους.

Η απάνθρωπη και εχθρική για τους εργαζόμενους και τον λαό κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τα αφεντικά τους ΕΕ,ΔΝΤ,ΕΚΤ με αυτές τις αντιλαϊκές, αντεργατικές αποφάσεις δείχνει ξεκάθαρα τι σκοπό έχει και ποιανού συμφέροντα εξυπηρετεί μιλώντας για ανάπτυξη, χαρίζει δωράκια στους φίλους της βιομήχανους. Βάζει τον ελληνικό λαό μέσω μιας ημικρατικης επιχείρησης όπως είναι η ΔΕΗ να πληρώνει με ιδρώτα και αίμα δυσβάστακτα χαράτσια και με αυτά τα λεφτά πριμοδοτεί τυχοδιώκτες επιχειρηματίες να μπουν στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας που θα λειτουργούν ανταγωνιστικά έναντι της επιχείρησης που τους πριμοδοτεί. καταστρέφοντας έτσι εκτός από τα νοικοκυριά και την ίδια την ΔΕΗ. Και αυτό το ονομάζουν «απελευθέρωση αγοράς» και αναδιοργάνωση των επιχειρήσεων.

Η ενέργεια είναι δημόσιο αγαθό απαραίτητο για τη ζωή και δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα στα χέρια λίγων. Η ΔΕΗ πρέπει να περάσει άμεσα στο δημόσιο με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο. Οι υποδομές της χτίστηκαν με τη δουλειά και τις θυσίες του λαού εδώ και δεκαετίες. Πρέπει να λειτουργεί με στόχο το φτηνό ρεύμα για το λαό, τη διασφάλιση θέσεων εργασίας. Η ΔΕΗ δεν μπορεί να έχει σαν στόχο τα κέρδη των μεγαλοβιομηχάνων ενάντια στις ανάγκες της κοινωνίας.



Καμία αύξηση των τιμολογίων ρεύματος, άμεση ριζική μείωση-ρεύμα φτηνό για το λαό. Δωρεάν παροχές σε ανέργους και συνταξιούχους.

Καμιά διακοπή ρεύματος σε λαϊκό νοικοκυριό

Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ενέργειας και της ΔΕΗ,

Όχι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»
Το γραφείο τύπου
Από το Blogger.