Header Ads

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ: Με χαρά και συγκίνηση η υποδοχή των νέων από την Ατλάντα στην περιοχή μας

Με χαρά και συγκίνηση η υποδοχή των νέων από την Ατλάντα στην περιοχή. Επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή και τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Γιάννη Σόκουτη.

Ιδιαίτερα θερμή υποδοχή επιφύλαξε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, στην χορευτική ομάδα νέων από την Ατλάντα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής που επισκέπτονται την περιοχή, με επικεφαλής τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ατλάντας Αλέξιο.

Συνοδευόμενοι από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλο έφθασαν νωρίς το μεσημέρι στο κτίριο της Περιφέρειας στη ΖΕΠ, όπου και τους καλωσόρισε ο κ. Δακής με αισθήματα χαράς και συγκίνησης ενώ απευθυνόμενος στον κ. Αλέξιο τόνισε μεταξύ άλλων: «Σεβασμιότατε ευχαριστούμε που μας δίνεται την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με τη νέα γενιά του Ελληνισμού της διασποράς, εδώ από την καρδιά της Μακεδονικής γης, από την πατρίδα του Ιστορικού Βασιλείου της Άνω Μακεδονίας». Ο Περιφερειάρχης συνομίλησε για ώρα με τους νέους ενώ στο επίκεντρο βρέθηκε το αξιακό απόθεμα του Ελληνικού Γένους. «Αυτό το οποίο θέλω να σας, τονίσω πρόσθεσε ο Γιώργος Δακής, είναι ότι ως Έλληνες πρέπει να είστε υπερήφανοι γιατί όλος ο σύγχρονος κόσμος βασίζεται στο αξιακό απόθεμα, στις αρχές και στα οράματα του Ελληνικού Γένους. Οι σύγχρονες ιδέες των ανοιχτών οριζόντων, της Οικουμενικότητας της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας είναι ο πυρήνας των αξιών του Ελληνικού Πνεύματος εδώ και 3.500 χρόνια».

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή δώρων και με την ελπίδα ότι σύντομα και πάλι η χορευτική ομάδα από την Ατλάντα θα δώσει πολύ περισσότερες παραστάσεις στη Δυτική Μακεδονία.

Νωρίτερα οι νέοι και νέες με επικεφαλής τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ατλάντας Αλέξιο επισκέφθηκαν τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Γιάννη Σόκουτη. «Είναι μεγάλη η χαρά που σήμερα σας υποδεχόμαστε και οφείλουμε ένα ευχαριστώ στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κοζάνης που είχε την ιδέα να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα σας, επίσκεψη και στην περιοχή μας και στον Άγιο Ατλάντας που αποδέχτηκε την πρόσκληση. Η χαρά μας γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, πρόσθεσε ο κ. Σόκουτης, γιατί βλέπουμε στα πρόσωπά σας την Ελλάδα και όπως είχα τη δυνατότητα να ενημερωθώ από τον Σεβασμιότατο είστε στενά δεμένοι, έχετε βαθιά μέσα στην καρδιά και την ψυχή σας την Ελλάδα, που είναι η ιστορικότερη και ωραιότερη χώρα του κόσμου. Θέλω να είστε υπερήφανοι που έχετε ρίζες, από την ιστορική αυτή χώρα. Εύχομαι αυτή η επίσκεψη να σας μείνει αξέχαστη και να σφυρηλατήσετε ακόμη περισσότερο τους δεσμούς με την πατρίδα των προγόνων σας».

Από την επίσκεψη στην Περιφέρεια


Από την επίσκεψη στην Π.Ε. Κοζάνης



Από το Blogger.