Header Ads

Το 6ο Ανασκαφικό Διδασκαλείο στο Δισπηλιό

Στις 8 Ιουλίου ημέρα Δευτέρα αρχίζει το 6ο Ανασκαφικό Διδασκαλείο που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των ανασκαφών του Λιμναίου Οικισμού στο Δισπηλιό και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του μήνα.
Ο σκοπός του Διδασκαλείου είναι να τονιστεί ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας μιας αρχαιολογικής ανασκαφής με την πραγματοποίηση μιας σειράς θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων που, ενώ έχουν ως αφετηρία τους την ανασκαφική πράξη, αναλύουν θέματα που σχετίζονται με το σύνολο των επιστημών. Αυτό σημαίνει πως οι φοιτητές που παρακολουθούν το ΑΔ ενημερώνονται για επιστημονικά θέματα που δε διδάσκονται στο Πανεπιστήμιο. Πρέπει, βεβαία, να τονιστεί ότι μια τέτοια διοργάνωση πραγματοποιείται για πρώτη φορά στο πλαίσιο αρχαιολογικής ανασκαφής στη χώρα μας, και με κατάλληλη φροντίδα και υποστήριξη είναι δυνατό να εξελιχτεί σε έναν πρωτότυπο ερευνητικό θεσμό με πολλαπλές δυνατότητες.

Το φετινό ΑΔ θα παρακολουθήσουν 38 φοιτητές από τα αρχαιολογικά τμήματα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Κρήτης, Καλαμάτας και Ιωαννίνων και θα διδάξουν 22 καθηγητές και διδάκτορες. Οι δαπάνες πραγματοποίησης του ΑΔ, που αφορούν μετακίνηση και φιλοξενία (όχι αμοιβή) των διδασκόντων και φιλοξενία (στέγη και σίτιση) των φοιτητών αντιμετωπίζονται από τους διοργανωτές. με μοναδική συμβολική, χρηματοδότηση της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς!

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν κάποια από τα μαθήματα μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες για το γενικό Πρόγραμμα στο τηλέφωνο 2467085765.
Από το Blogger.