Header Ads

Τι θα γίνει στη μεταλιγνιτική περίοδο - Αυτοί είναι οι 3 βασικοί άξονες (μελέτη)

του Παναγιώτη Πλιάτσιου/«Πρωινός Λόγος»

H παρουσίαση των βασικών αξόνων της υπό εκπόνηση μελέτης της ΑΝΚΟ για τη μεταλιγνιτική περίοδο βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης που έλαβε χώρα στα γραφεία της, παρουσία εκπροσώπων τοπικών φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι τρεις βασικοί άξονες στους οποίους θα πρέπει να επενδύσει ο άξονας Κοζάνης-Φλώρινας στη μεταλιγνιτική περίοδο, σύμφωνα με την ΑΝΚΟ, είναι:


-Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

-Αξιοποίηση εγκαταστάσεων της ΔΕΗ που αποσύρονται

-Στήριξη της αγροτικής ανάπτυξης και παραγωγικού περιβάλλοντος, ως αντιστάθμισμα των θέσεων που χάνονται για τη ΔΕΗ

Μιλώντας στου6ς δημοσιογράφους, ο γενικός διευθυντής της ΑΝΚΟ Γιώργος Αμανατίδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «μια καινοτομία του σχεδιασμού είναι, εκτός του ότι θα πρέπει να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο συναντίληψης όλων των τοπικών φορέων, πως ο σχεδιασμός αυτός θα μπορεί να ενταχθεί στο νέο Εδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα, στο νέο Τοπικό Πόρο, ώστε να έχει τα χρήματα για την υλοποίησή του.

Να σημειωθεί πως η εν λόγω μελέτη εκπονείται από την ΑΝΚΟ μετά από τη σύναξη προγραμματικής σύμβασης με τις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης και Φλώρινας.

Μάλιστα, θα γίνουν επισκέψεις τόσο στο Ρουρ, όσο και στη Λουσετία, περιοχές που είχαν στο παρελθόν αντιμετωπίσει ανάλογες καταστάσεις.

Το «παρών» στη χθεσινή συνάντηση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Χρήστος Ευαγγέλου, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Αθανάδιος Κακάλης και ο επικεφαλής της Κίνησης «Κοζάνη: Τόπος να Ζεις» Λευτέρης Ιωαννίδης.
Από το Blogger.