Header Ads

Ουζουνίδου: Να σταματήσει συνεργασία της ΔΕΗ ΑΕ σε κοινοπρακτικό σχήμα με τον Όμιλο Κοπελούζου

Κοινή δήλωση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ευγενίας Ουζουνίδου και Θανάση Πετράκου:

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και Υπεύθυνοι του Τομέα Ενέργειας της Κ.Ο Θανάσης Πετράκος και Ευγενία Ουζουνίδου πήραν μέρος στην κινητοποίηση που διοργάνωσαν η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και Σωματεία Εργαζόμενων στην ΔΕΗ με θέμα την αποτροπή της συνεργασίας της ΔΕΗ ΑΕ σε κοινοπρακτικό σχήμα με τον Όμιλο Κοπελούζου (DAMCO ENERGY Α.Ε.) και τη δημιουργία καταστημάτων Franchise.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ παρενέβησαν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ Α.Ε και εξέφρασαν την κατηγορηματική αντίθεση στην συζητούμενη συνεργασία καθότι δεν είναι προς όφελος της ΔΕΗ Α.Ε.. Ζήτησαν δε, την άμεση απόσυρση από την συζήτηση στο ΔΣ του συγκεκριμένου θέματος, ώστε να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα της ΔΕΗ. Τόνισαν δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ παρακολουθεί διαρκώς τις εξελίξεις όσον αφορά στις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης της και μαζί με τους εργαζόμενους θα αποτρέψουν ενέργειες που οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Μετά την κινητοποίηση δήλωσαν:

Η σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων απέτρεψε μια ενδεχόμενη απόφαση της διοίκησης της ΔΕΗ υπέρ της συνεργασίας με την DAMCO ENERGY A.E.. O ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα συνεχίσει να επαγρυπνεί διότι η διοίκηση της ΔΕΗ με την συγκατάβαση της κυβέρνησης αντί να προστατέψει τα συμφέροντα της ΔΕΗ ουσιαστικά ενισχύει ανταγωνιστή της ΔΕΗ αν προχωρήσει σε κοινοπρακτικό σχήμα, και δημιουργηθούν καταστήματα franchise με ποσοστό 51% DAMCO, 49% ΔΕΗ. Η διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε με τέτοιες επιλογές απαξιώνει την ΔΕΗ.

Μια τέτοια εξέλιξη μόνο αρνητικές συνέπειες θα έχει για τη ΔΕΗ ιδιαίτερα αυτή τη περίοδο που προωθείται η περεταίρω ιδιωτικοποίησή της, καθώς ανοίγει το δρόμο για την παραχώρηση του συνόλου των εμπορικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Εμπορίας σε ιδιώτες.

Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να επιτρέψει στην ΔΕΗ να προβεί σε προσλήψεις οι οποίες είναι αναγκαίες για την εύρυθμη λειτουργία και την ανάπτυξη της .
Από το Blogger.