Header Ads

Σαμαράς και Βενιζέλος συμφώνησαν σε βελτιωτικές αποφάσεις

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης στο Μέγαρο Μαξίμου για τις αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο.


Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr οι κύριοι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος συμφώνησαν στις διορθωτικές αλλαγές που θα περάσουν στο νομοσχέδιο, το οποίο θα τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή, σε μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να καμφθούν οι αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στο εσωτερικό της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τι αλλάζει στο πολυνομοσχέδιο

Ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συμφώνησαν αρχικά σε τρία βασικά θέματα:

Δεν θα υποστούν συνέπειες όσοι δημοτικοί αστυνομικοί και σχολικοί φύλακες κατέχουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών ή διδακτορικό.Υπολογίζεται πως πρόκειται για 200 άτομα.
Για τους σχολικούς φύλακες θα δημιουργηθεί πρόγραμμα με πλασματικά έτη για όσους βρίσκονται κοντά στη σύνταξη.
Σύμφωνα με τις βελτιώσεις, ικανοποιείται το αίτημα της ΚΕΔΕ και αφαιρείται η ΚΥΑ για την κατάρτιση των προϋπολογισμών, η οποία όριζε έλεγχο του προσχεδίου κατάρτισης των προϋπολογισμών των 325 δήμων από τον Γενικό Δ/ντη Οικονομικών του υπουργείου Εσωτερικών και από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ.
Αλλάζει η τροπολογία που είχε υποβάλει το υπουργείο Εσωτερικών, την περασμένη Παρασκευή το βράδυ, σύμφωνα με την οποία θα καθορισθούν με Π.Δ. τα προσόντα, οι διαδικασίες αξιολόγησης, ένταξης των δημοτικών αστυνόμων στην ΕΛ.ΑΣ. και οι αρμοδιότητές τους. Το Π.Δ. αντικαθίσταται με ΚΥΑ.
Εισάγεται πρόβλεψη για τον τρόπο που θα γίνει η άσκηση των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας, μετά την κατάργησή της, σε συνεργασία με τους δήμους.
Επίσης, μέχρι την απορρόφηση των δημοτικών αστυνόμων θα υπάρξει μεταβατικό στάδιο, στο οποίο οι δήμοι θα μπορούν να καταθέτουν τις προτάσεις τους στα υπουργεία Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, ώστε να εκδίδονται ΚΥΑ για την άσκηση των αρμοδιοτήτων που αφορούν τους δήμους από την ΕΛ.ΑΣ.

Την επόμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο για τους εκπαιδευτικούς

Από την επόμενη εβδομάδα θα προωθηθεί νομοσχέδιο του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου για την επαγγελματική εκπαίδευση με νέες ειδικότητες αλλά και αναγγελία προσλήψεων εκπαιδευτικών.

Παράλληλα αναμένεται να υπάρξει διάταξη που θα προβλέπει ότι η πλειοψηφία των καθηγητών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, θα απορροφηθούν σε διοικητικές θέσεις του υπουργείου Υγείας.
Από το Blogger.