Header Ads

Φόροι στα αυτοκίνητα, με βάση την αξία, από το 2014

Αλλάζει από το 2014 ο τρόπος υπολογισμού των φόρων στα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα. Ο νέος υπολογισμός θα γίνεται με βάση της αξία και όχι με τον κυβισμό, όπως ισχύει μέχρι φέτος.


Την αποκάλυψη της αλλαγής πλεύσης της κυβέρνησης στο σχετικό θέμα έκανε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, κατά την εισήγησή του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Βέβαια, υπάρχουν δυσκολίες μέχρι την ολοκλήρωση της μεταφοράς στο νέο σύστημα.

"Όταν όλο το σύστημα έχει χτιστεί στα κυβικά, δεν μπορεί να αλλάξει μέσα στο 2013", δήλωσε ο υφυπουργός και πρόσθεσε: "Να δούμε και αν η εργοστασιακή αξία είναι ο καλύτερος οδηγός για ένα νέο καθεστώς". Για τη διερεύνηση της καλύτερης λύσης θα εκδοθεί πόρισμα από ειδική Επιτροπή που δεν έχει συσταθεί ακόμη, όπως διευκρίνησε ο ίδιος. Το υπουργείο θα ακούσει, επίσης, τη γνώμη και τις ενστάσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Όσον αφορά στις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων, ο κ. Γ. Μαυραγάνης επισήμανε ότι εντός των ημερών αναμένεται το πόρισμα ειδικής επιτροπής που θα καθιερώνει έναν μόνιμο τρόπο αναπροσαρμογής των τιμών χωρίς να υπάρχουν αμφισβητήσεις.

ΠΗΓΗ
Από το Blogger.