Header Ads

Αστυνομικοί: Οι θέσεις της Ένωσής μας για το ζήτημα της Δημοτικής Αστυνομίας

Αναφορικά με το ζήτημα που προέκυψε σχετικά με τη Δημοτική Αστυνομία και το μέλλον αυτής καθώς και των στελεχών της αναφέρουμε επιγραμματικά τις θέσεις μας.
1.Για άλλη μια φορά θα επαναλάβουμε ότι η Τρόικα δεν έχει κανένα μα κανένα δικαίωμα να επιβάλλει σε κυβέρνηση ελεύθερου και ανεξάρτητου κράτους να απολύει υπαλλήλους. Αυτό συνιστά κατάφωρη παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας. Κανένας επενδυτής-κερδοσκόπος δεν είναι πάνω από τους λαούς και τις ανάγκες τους. Κανένας τοκογλύφος δεν είναι πάνω από τα κράτη, γιατί τα κράτη εκπροσωπούν τους λαούς τους.

2.Οι εργαζόμενοι είναι πρώτα από όλα άνθρωποι με ανάγκες, οικογένειες, προβλήματα και όχι απρόσωποι αριθμοί. Ο ρόλος της οικονομίας είναι η επίτευξη ευημερίας για όλη την κοινωνία και όχι το αντίθετο, δηλαδή η κοινωνία να θυσιάζεται για την ικανοποίηση της οικονομίας των αγορών.
Συνεπώς γίνεται σαφές ότι δεν συμφωνούμε με την απόλυση ούτε ενός εργαζομένου “ελέω τρόικας”.
Όσον αφορά την αξιοποίηση της Δημοτικής Αστυνομίας, εμμένουμε στην αρχική μας θέση, της μετακύλισης όλων των καθηκόντων που αυτή τη στιγμή επιβαρύνουν το έργο της αστυνομίας και σχετίζονται με Υγειονομικό Κανονισμό, επιδόσεις δικογράφων, Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό κτλ. Με αυτόν τον τρόπο η Δημοτική Αστυνομία θα αναλάβει την αντιμετώπιση της ήπιας παραβατικότητας, ώστε η Ελληνική Αστυνομία να αφοσιωθεί στη αντιμετώπιση της ραγδαία εξελισσόμενης βαρύνουσα εγκληματικότητας.
Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με πολλούς τρόπους, όσον αφορά το πρακτικό κομμάτι. Είτε με την παραμονή της Δημοτικής Αστυνομίας στους ΟΤΑ, είτε με τη διοικητική υπαγωγή τους στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., χωρίς να αλλάξει η δομή των Τμημάτων Δημοτικής Αστυνόμευσης και η ιδιότητα των Δημοτικών Αστυνόμων. Αυτό που μας βρίσκει κάθετα αντίθετους είναι η ένταξη των Δημοτικών Αστυνόμων στην Αστυνομία. Οι ρόλοι μεταξύ Ελληνικής Αστυνομίας και Δημοτικής Αστυνομίας πρέπει να είναι διακριτοί.
Η προαναφερόμενη λύση θα έχει ως αποτέλεσμα η Δημοτική Αστυνομία να παρέχει ουσιαστικές υπηρεσίες στον πολίτη, με κύριο ωφελημένο την ελληνική κοινωνία.
Από το Blogger.