Header Ads

Εορδαία-Κοζάνη: «Πράσινο φως» για δύο αιολικά πάρκα

Την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης έλαβαν οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην περιοχή.


Σε ανακοίνωση του δήμου επισημαίνεται ότι στόχος των έργων αυτών είναι η εκμετάλλευση του υψηλού αιολικού δυναμικού της περιοχής.

Το ένα αιολικό πάρκο ισχύος 24MW πρόκειται να εγκατασταθεί στη θέση «Κουρουμπά/ Κορυφή/ Βράχος, σε απόσταση 13 χλμ. από την πόλη της Κοζάνης ενώ το δεύτερο, ισχύος 36MW θα εγκατασταθεί στην τοποθεσία «Στάνες / Ξηροπήγαδο /Σκοπιά» των Δήμων Εορδαίας και Κοζάνης, σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από την Κοζάνη.

Από την επένδυση εκτιμάται ότι θα υπάρξει τόνωση των τοπικών επιχειρήσεων και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αλλά και ενίσχυση της τοπικής αγοράς ηλεκτρομηχανολογικού υλικού, τόσο κατά τη φάση κατασκευής, όσο και κατά τη φάση λειτουργίας του έργου.

Σημειώνεται ότι, το 1,7% των ακαθάριστων εσόδων από την πώληση της ηλεκτρικής ενέργειας θα καταβάλλεται δια νόμου ως ανταποδοτικό τέλος στους Δήμους Εορδαίας και Κοζάνης στα διοικητικά όρια των οποίων θα εγκατασταθούν τα αιολικά πάρκα.

ΠΗΓΗ: econews.gr
Από το Blogger.