Header Ads

Άρειος Πάγος: Προκαταρκτική έρευνα για το σκάφος του Καμμένου

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής διέταξε τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη να διενεργήσουν ποινική προκαταρκτική έρευνα σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του 18μέτρου σκάφους αναψυχής "Iliatoras of London" της οικογένειας Καμμένου.


Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, προκάλεσαν δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου, τα οποία ανέφεραν ότι το σκάφος "μέχρι πρόσφατα ανήκε σε offshore εταιρείες με έδρες φορολογικούς παραδείσους ανά τον κόσμο".

Αντικείμενο της δικαστικής έρευνας είναι να διακριβωθεί η τέλεση ή μη του αδικήματος της φοροδιαφυγής από τα εμπλεκόμενα στα δημοσιεύματα πρόσωπα, που είναι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παν. Καμμένος και ο πατέρας του Ηλίας Καμμένος.

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", αναφέρεται πως σε επίσημη έκθεση εταιρείας εκτιμητών που κλήθηκε να αποτιμήσει το 2007 την αξία του "Iliatoras of London" μνημονεύεται ως ιδιοκτήτης του σκάφους ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ένα χρόνο αργότερα, το 2008, εξοφλείται από την υπεράκτια εταιρεία που φερόταν ως ιδιοκτήτρια του σκάφους δάνειο που είχε χορηγηθεί για το "Iliatoras of London" από την τράπεζα BNP Paribas.
Από το Blogger.