Header Ads

Πτολεμαΐδα: Συλλαλητήριο του ΚΚΕ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Το απόγευμα της Τρίτης στην Πτολεμαΐδα, πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο που διοργανώθηκε από την Τομεακή Οργάνωση Ενέργειας Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, ενάντια στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, για έναν ενιαίο αποκλειστικά κρατικό φορέα ενέργειας στο πλαίσιο της λαϊκής εξουσίας.


Προσυγκέντρωση έγινε στο Δημαρχείο και ακολούθησε πορεία προς την κεντρική πλατεία της πόλης, όπου και μίλησε ο Νώντας Στολτίδης, Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής ΔΕΗ του ΚΚΕ και μέλος του γραφείου περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Μετά την ομιλία ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πτολεμαΐδας.

Το στέλεχος του ΚΚΕ αναφέρθηκε στην πλούσια δράση του Κόμματος στην περιοχή, ενάντια στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Δράση που στόχο έχει να αναδείξει την ουσία της απελευθέρωσης, τα αποτελέσματα της για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Να αναδείξει έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, διέξοδο από τα δεινά του καπιταλιστικού δρόμου.

Θύμισε ότι ακόμη κι όταν η ΔΕΗ ανήκε εξ ολοκλήρου στο αστικό κράτος στόχος της ήταν να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ντόπιων μονοπωλιακών ομίλων, να τους εξασφαλίσει φτηνή ηλεκτρική ενέργεια με σκοπό την ταχύτερη συγκέντρωση του κεφαλαίου, να γίνουν ενεργειακά ανεξάρτητα απέναντι στα ξένα μονοπώλια.

Τόνισε την κατάσταση που υπάρχει σήμερα στις εργασιακές σχέσεις στην ΔΕΗ. Χιλιάδες εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας σε οκτάμηνα, δίμηνα και εργολάβους, πολλές φορές απλήρωτοι σε άθλιες εργασιακές συνθήκες. Τα εργοδοτικά εγκλήματα έχουν πολλαπλασιαστεί και το δουλεμπόριο έχει γίνει καθεστώς. Την ίδια στιγμή το περιβάλλον έχει επιβαρυνθεί από την υπερεκμετάλλευση και οι μετεγκαταστάσεις των πληττόμενων οικισμών έχουν παγώσει.

Στην συνέχεια περιέγραψε την πρόταση του ΚΚΕ για έναν ενιαίο αποκλειστικά κρατικό φορέα ενέργειας, στο πλαίσιο της λαϊκής εξουσίας.




902.gr
Από το Blogger.