Header Ads

Μάκης Βορίδης: «Ο Ανδρέας Παπανδρέου κατέστρεψε τη χώρα» - Σφοδρές αντιδράσεις

Δεν κράτησε πολύ απ’ ό,τι φαίνεται η «καλή ατμόσφαιρα» εντός της δικομματικής, καθώς ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και κυρίως του ιδρυτή του, Ανδρέα Παπανδρέου.


Ο κ. Βορίδης, μιλώντας στο συνέδριο της ΝΔ εμφανίστηκε έντονα επικριτικός και σημείωσε σε αυστηρό ύφος «Η κρίση στην Ελλάδα έχει συγκεκριμένο όνομα και επώνυμο: Ανδρέας Παπανδρέου. Για την καταστροφή του τόπου ευθύνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου, σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή» τόνισε ο Μ. Βορίδης και πρόσθεσε ότι «πρέπει να υπερασπιστούμε τις αξίες της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, του Εθνους».

Μάλιστα, ο Μάκης Βορίδης, δεν παρέλειψε να στοχεύσει τα πυρά του και κατά της Αριστεράς κάνοντας λόγο για μεγάλη σύγκρουση και αναμέτρηση και τονίζοντας ότι η «ήττα της Αριστεράς είναι και νίκη της παράταξής μας».

Πρόσθεσε ακόμη πως «θα κρατήσουμε τα ιδεολογικά νάματα. Τον ευρωπαϊσμό του Κωνσταντίνου Καραμανλή, την αφοσίωση στις αξίες της ελευθερίας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, την επανίδρυση του Κώστα Καραμανλή, τη νέα Ελλάδα του Αντώνη Σαμαρά».


Σκληρή απάντηση Φώφης Γεννηματά
“Το 1981 ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ άλλαξαν την Ελλάδα.Ο Ανδρέας Παπανδρέου κατέστρεψε την Ελλάδα του διχασμού, του αποκλεισμού, των ανισοτήτων, των αδικιών, των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων”, τονίζει η αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώφη Γεννηματά απαντώντας στις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη στο συνέδριο της ΝΔ.

“Βρισκόμαστε εδώ, για να θυμίζουμε στον κ. Βορίδη, μα και στον κάθε κ. Βορίδη, ότι το ΠΑΣΟΚ ακόμη και τώρα που είναι λαβωμένο, εγγυάται τη δημοκρατική πορεία του τόπου. Ο κ. Βορίδης και όλοι όσοι προσπαθούν να ρίξουν αποκλειστικά στο ΠΑΣΟΚ τις ευθύνες για την κρίση, ούτε το κόμμα τους υπηρετούν, ούτε την κυβέρνηση, ούτε την αλήθεια”, επισημαίνει η κυρία Γεννηματά, προσθέτοντας:

“Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη θα αναγεννηθεί μέσα από τη μάχη. Με τη συμμετοχή μας στην Κυβέρνηση θέτουμε τα δικά μας όρια. Το ΠΑΣΟΚ είναι αντίθετο με την απραξία και τη διαρκή διαμαρτυρία χωρίς πρόταση, αλλά και με την απόλυτη υποταγή σε ένα μνημόνιο που δεν μπορώ να δεχτώ ότι είναι Ευαγγέλιο”.


Γ.Παναγιωτακόπουλος: Ο κ. Βορίδης καλά θα κάνει να ασχοληθεί με τη δική του παράταξη
Θα συνιστούσαμε στον κ. Βορίδη να αφήσει τον Ανδρέα Παπανδρέου και να ασχοληθεί με τα πολιτικά κατορθώματα της παράταξής του τονίζει ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος απαντώντας στις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου κατέστρεψε τη χώρα.

“Της σημερινής παράταξής του και όχι των ακροδεξιών μορφωμάτων που υπηρετούσε λίγα χρόνια πριν.

Πάει πολύ για τον πολιτικό που μετακινείται μεταξύ της δεξιάς και της ακροδεξιάς να «καταγγέλλει» για την κατάντια της χώρας το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Αντιλαμβάνομαι το μίσος το δικό του και της παράταξής του για τον Άνθρωπο και τον Πολιτικό που διεύρυνε την Δημοκρατία, που άνοιξε νέους δρόμους για την χώρα, που πόνεσε και εργάστηκε για το λαό της.

Το δυστύχημα είναι πως με πολιτικούς αυτών των αντιλήψεων η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ συγκυβερνά την χώρα.” επισημαίνει ο κ. Παναγιωτόπουλος, προσθέτοντας:

“Το δυστύχημα είναι πως με τους υβριστές του Ανδρέα Παπανδρέου μαζί εργάζονται για τη φτωχοποίηση του λαού, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, τις απολύσεις στο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό Τομέα, την ανεργία, τη νέα μετανάστευση και την διάλυση μιας ολόκληρης κοινωνίας.”


Σφοδρή αντίδραση Σκανδαλίδη στις δηλώσεις Βορίδη
Σκληρή ήταν η απάντηση του Κώστα Σκανδαλίδη στην ομιλία του Μάκη Βορίδηστο συνέδριο της ΝΔ

“Η Δημοκρατία είναι πράγματι μεγαλόψυχο πολίτευμα. Επιτρέπει σε έναν Βορίδη που την πολέμησε λυσσαλέα, να κατακρίνει τον Ηγέτη που την εγκατέστησε στην χώρα”, έγραψε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Twitter, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ ο οποίος είπε ότι ”για την καταστροφή του τόπου ευθύνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου”.


Μιχάλης Καρχιμάκης στον Μάκη Βορίδη: Όταν μιλάτε για τον Ανδρέα Παπανδρέου να είστε πολύ προσεκτικοί
Κύριε Μάκη Βορίδη….

Ο ελληνικός λαός ,γνωρίζει ποιοι του έδωσαν αξιοπρέπεια ,υπόσταση και ζωή άλλα και ποιοι τον διαπομπευσαν .

Η δημοκρατική παράταξη και ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι διαχρονικά για πολλές δεκαετίες χαραγμένοι και ταυτισμένοι στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων ,με την προσφορά την αξιοπρέπεια και την δημοκρατία .

Η δεξιά που υπηρετήσατε εσείς σε ΌΛΕΣ της τις εκφράσεις είναι η παράταξη των εκβιασμών της διαίρεσης της υπονόμευσης ,της υπηρέτησης των φαύλων της αδιαφάνειας ,της κοινωνικής υπονόμευσης και ,της κατάρρευσης ….

Όταν μιλάτε για τον Ανδρέα Παπανδρέου ,να είστε πολυ προσεκτικοί ,

Οι ασέβειες και οι απρέπειες ,ήταν διαχρονικά ίδιον της δεξιάς παράταξης που εξέθρεψε,γκοτζαμανηδες ,και υπονομευτές της δημοκρατίας ,και της πολιτικής και της κοινωνικής.

Μαριλένα Κοππά: “Εκπλήσσομαι με την έκπληξη για δηλώσεις Βορίδη”
Με καυστικό τρόπο σχολίασε τις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά.

“Εκπλήσσομαι με την έκπληξη για δηλώσεις Βορίδη. Αγαπητό μου ΠΑΣΟΚ δεν αρκεί το απεταξάμην. Με αυτούς συγκυβερνούμε….” έγραψε στο Twitter η κυρία Κοππά.

ΠΗΓΗ: egiakoumis
Από το Blogger.