Header Ads

Στουρνάρας: Εχουμε γίνει πάρα πολύ καλοί φίλοι με τον Σαμαρά

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας πετάει το γάντι στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται να γίνει κυβέρνηση. Για τον εαυτό του πάντως υποστηρίζει ότι δεν έχει πολιτικές βλέψεις.

Ο κ. Στουρνάρας στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής» απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις ενστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις αποκρατικοποιήσεις και την εκφρασμένη πρόθεσή του να τις καταγγείλει υποστήριξε:

«Δεν βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα γίνει κυβέρνηση και για αυτό αισθάνεται ότι μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Η Ελλάδα κάνει αυτό που κάνουν όλες οι χώρες, από την Κίνα μέχρι την Κούβα. Αν ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι πρέπει να ακολουθήσουμε άλλο δρόμο ας μας το πει. Στην Κούβα και στην Κίνα σήμερα γίνονται αποκρατικοποιήσεις. Εχουμε μια μεγάλη ευκαιρία σήμερα, αντί να κόβουμε μισθούς, συντάξεις, και να βάζουμε φόρους μπορούμε να αξιοποιούμε κρατική περιουσία, δεν το θέλουμε αυτό;

Λίγο αργότερα σε άλλη ερώτηση για το δικό του μέλλον στην κυβέρνηση, τόνισε:

«Εγώ ανέλαβα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την ελληνική οικονομία. Δεν είμαι πολιτικός, με τίμησε ο Πρωθυπουργός με την πρόσκληση αυτή, βρεθήκαμε παρότι ανήκουμε σε διαφορετικούς χώρους, θεωρώ ότι σήμερα είναι πολυτέλεια να το λέω αυτό διότι σήμερα προέχει το να σώσουμε τη χώρα. Αυτό λοιπόν, μας ένωσε. Και τελικά στην πορεία καταλάβαμε ότι έχουμε πολλά κοινά στοιχεία, κοινή παιδεία, εξωστρέφεια και αν μου επιτρέπεται να πω έχουμε γίνει πάρα πολύ καλοί φίλοι. Αυτό βοηθά γιατί μπορούμε και μιλάμε ανοιχτά, ακόμα και όταν υπάρχουν τριβές, μπορούμε και τις λύνουμε επιτόπου, μέσα στο πλαίσιο μιας αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Δεν θέλω να υποβαθμίσω τη στήριξη που μου δίνουν και οι άλλοι δύο πολιτικοί αρχηγοί, κυρίως όμως τη δύναμή μου να κάνω αυτά που κάνω την αντλώ από τον Αντώνη Σαμαρά.

Τέλος, απαντώντας στο ερώτημα αν έχει πολιτικές βλέψεις, λέει σχεδόν μονολεκτικά: «Οχι, δεν έχω».
Από το Blogger.