Header Ads

Προς καλοπροαίρετα διαμαρτυρόνενους για την ποδηλατοπορεία

Προς τον αγαπητό μου φίλο Δημοσθένη και όποιον άλλον διαμαρτύρεται ή ίσως προβληματίζει η διοργάνωση της 6ης Ποδηλατοπορείας την Κυριακή 19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι τιμούμε την ημέρα αυτή όχι μόνον ως ΄Έλληνες, αλλά εγώ προσωπικά και ως ΄Έλληνας προσφυγικής καταγωγής και από τις δυο πλευρές της ύπαρξης μου. Αλλά, άλλο πράγμα η τιμή και άλλο μια καθιερωμένη πια, ερασιτεχνική αθλητική εκδήλωση. Εδώ και τρία – τέσσερα χρόνια προσπαθούσαμε να οργανώσουμε ποδηλατική δραστηριότητα για την 19η Μαΐου, για να τιμήσουμε τη μνήμη των 300.000 ψυχών, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέρναμε.

Ευτυχώς τα καταφέρνουν οι Θεσσαλονικείς και οι Αθηναίοι και διοργανώνουν ποδηλατική διαδρομή στις 19 Μαΐου με μεγάλη επιτυχία και απόλυτα ικανοποιημένους τους διοργανωτές. Επομένως αγαπητοί φίλοι μην ψάχνετε ασέβεια, εχθρούς ή ανθέλληνες!

Δείτε το πρόγραμμα του 2012

1. Θα προηγηθεί Ποδηλατοπορεία μνήμης «Τρέχω για τη ζωή, Τρέχω για τη Μνήμη» από το λιμάνι με κατάληξη της πλατεία Αγίας Σοφίας.

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/353029/ekdiloseis-mnimis-gia-ti-genoktonia-ton-podion/

2. Ποδηλατοπορεία θα γίνει από την ΠΟΕ και στην Αθήνα από το Μουσείο της Ακρόπολης μέχρι την πλατεία Συντάγματος, όπου θα γίνει επίσημη αλλαγή βάρδιας των δύο ευζώνων με ποντιακές παραδοσιακές στολές, στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και θα δοθεί συναυλία με ακριτικά τραγούδια και ποιήματα του Πόντου.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, η Πανελλήνια Ποδηλατοπορεία καθιερώθηκε να διοργανώνετε την δεύτερη (2η) Κυριακή του Μαΐου, φέτος λόγω του Πάσχα που είναι την 1η Κυριακή είπαμε να την μεταφέρουμε κατά μια εβδομάδα, να αποφύγουμε τις διακοπές των μικρών μας φίλων γιατί, σε αυτούς απευθυνόμαστε, αυτοί πρέπει να αποκτήσουν κουλτούρα ΠΟΔΗΛΑΤΗ.

Τέλος με μεγάλη μου χαρά θα πρότεινα να αφιερώσουμε την Ποδηλατοπορεία αυτή στα θύματα της Μικρασιατικής Τραγωδίας (Γενοκτονία Ποντίων).

Με πολύ αγάπη για το ποδήλατο, τους πρόσφυγες, τη Ζωή.



Τσαουσίδης Θεόδωρος

Πρόεδρος Συλλόγου Αιμοδοτών Κοζάνης

Υπεύθυνος Πανελλήνιας Ποδηλατοπορείας στην Κοζάνη
Από το Blogger.