Header Ads

Αναβαθμίζεται αισθητικά το Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας-Εορδαίας!

«Η ανάπτυξη κάθε πνευματικής και πολιτιστικής δραστηριότητας μέσα από την δημιουργία των ανάλογων υποδομών, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα στους σχεδιασμούς μας». Αυτό σημείωσε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής υπογράφοντας την Πέμπτη 25 Απριλίου 2013, την προέγκριση του έργου: «Αναβάθμιση και διαμόρφωση Πνευματικού Κέντρου Πτολεμαΐδας», με φορέα υλοποίησης το Δήμο Εορδαίας. Ανάλογες υποδομές αποτελούν ζωντανό κύτταρο δημιουργικής έκφρασης και ανύψωσης του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων μιας περιοχής πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό αυτό που υπογραμμίζει ο μεγάλος δραματικός ποιητής Σοφοκλής στην τραγωδία του, Αντιγόνη. «Πολλά είναι τα φοβερά που υπάρχουν στη γη, αλλά το φοβερότερο από όλα είναι ο άνθρωπος και αναφέρεται στην απίστευτη ικανότητα του να δημιουργεί. Και να δημιουργεί πολλά και ποικίλα».

Ο χώρος αυτός θα στεγάσει θα αξιοποιήσει και θα αναπτύξει την έμφυτη αυτή ανθρώπινη δημιουργικότητα, για το χορό, το τραγούδι, τη ζωγραφική, την κεραμική και το θέατρο.

Το έργο προϋπολογισμού 1.137.800,00 € είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας - Θράκης 2007 - 2013 και αφορά την αισθητική αναβάθμιση των εξωτερικών επιφανειών του πνευματικού κέντρου του Δήμου Εορδαίας καθώς και την κατάλληλη διαμόρφωση στο εσωτερικό του.
Από το Blogger.