Header Ads

Αυτή είναι η απόφαση της ΠΕΔ για το σχέδιο ΑΘΗΝΑ

Επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας στέλνει η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για το σχέδιο Αθηνά. Όπως αναφέρει «Διαπιστώνουμε ωστόσο ότι η κατάργηση του Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών στη Φλώρινα και της Αρχιτεκτονικής Σχολής στην Καστοριά αποτελεί καίριο πλήγμα για την ακριτική περιοχή μας που έχει προσφέρει τόσα πολλά σ’ αυτόν τον τόπο. Καλούμε το υπουργείο έστω και τώρα να επαναξιολογήσει την απόφασή του και να προβεί στις ανάλογες διορθωτικές κινήσεις.»


Η επιστολή:

ΠΡΟΣ

Υπουργό Παιδείας
κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο
Ανδρέα Παπανδρέου 37,
ΤΚ 15180 Μαρούσι

ΚΟΙΝ.:
Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας
Βουλευτές Δυτικής Μακεδονίας
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
ΤΕΕ Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας
ΕΒΕ Δυτικής Μακεδονίας
Οικονομικό Επιμελητήριο Δυτικής Μακεδονίας
Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Μακεδονίας

ΜΜΕ

ΘΕΜΑ: Θέσεις της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για το Σχέδιο «ΑΘΗΝΑ»
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

To ΔΣ της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας στην τελευταία του συνεδρίαση στις 25/4/2013, προέβει σε μια εκτεταμένη αποτίμηση της κατάστασης που αφορούν στα Τριτοβάθμια Ιδρύματα της Δυτικής Μακεδονίας μετά και τις τελευταίες εξελίξεις.

Καταρχάς, το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας παραμένει στην Περιφέρειά μας μόνο ως θετική εξέλιξη μπορεί να εκληφθεί στο γενικό επίπεδο αξιολόγησης. Τα επιμέρους εκπαιδευτικής και νομικής φύσεως ζητήματα ελπίζουμε οι αρμόδιοι και οι ειδικοί να τα διασαφηνίσουν με τρόπο δίκαιο και κατάλληλο.

Διαπιστώνουμε ωστόσο ότι η κατάργηση του Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών στη Φλώρινα και της Αρχιτεκτονικής Σχολής στην Καστοριά αποτελεί καίριο πλήγμα για την ακριτική περιοχή μας που έχει προσφέρει τόσα πολλά σ’ αυτόν τον τόπο. Καλούμε το υπουργείο έστω και τώρα να επαναξιολογήσει την απόφασή του και να προβεί στις ανάλογες διορθωτικές κινήσεις.

Κύριε Υπουργέ, προσβλέποντας στη θετική σας ανταπόκριση, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Με εκτίμηση
Η Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτ. Μακεδονίας
ΒΡΥΖΙΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Δήμαρχος Εορδαίας
Από το Blogger.