Header Ads

Κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ τη Δευτέρα!

Συνάδελφοι-ισσες,
Τα τελευταία χρόνια που επικρατεί η οικονομική καπιταλιστική κρίση, έχουν παρθεί μια σειρά μέτρα που έκαναν τη ζωή των εργαζομένων κόλαση. Όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων έχουν χτυπηθεί με μειώσεις μισθών, συντάξεων, ελαστικές σχέσεις εργασίας. Η ακρίβεια και τα φοροχαράτσια τσακίζουν στην κυριολεξία κόκαλα. Πολλές οικογένειες, ιδιαίτερα ανέργων βιώνουν ακραία φτώχεια. Άνεργοι που δεν έχουν κανένα εισόδημα, που τους έκοψαν το ταμείο ανεργίας δεν έχουν καμιά ιατρική περίθαλψη αυτοί και οι οικογένειες τους. Από την άλλη πλευρά η μεγαλοεργοδοσία, όχι μόνο αβγατίζει τα κέρδη της πάνω στην πλάτη των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών οικογενειών ισοπεδώνοντας τα λιγοστά εργασιακά δικαιώματα που έχουν απομείνει αλλά και μέσω των κυβερνήσεων και των νόμων τους πετυχαίνει μια σειρά αντεργατικά μέτρα αλλά και τεράστιες φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις κτλ. ώστε να μπορέσει να βγει από την κρίση αλώβητη.

Χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα είναι μέτρα, όπως αυτά που βάζουν ακόμα μεγαλύτερους φραγμούς, εμπόδια στο να πάρουν οι εργαζόμενοι και αυτό το πενιχρό ποσό του ταμείου ανεργίας. Το όριο των 450 ημερών του Ταμείου Ανεργίας (από το 2014 θα γίνει 400 ημερών) πετάει έξω από το ταμείο χιλιάδες εργαζόμενους, χάνοντας έτσι και ένα στοιχειώδες εισόδημα για την επιβίωση τους. Αυτή είναι η πολιτική της ΕΕ, που εφαρμόζει με ευλάβεια η τρικομματική κυβέρνηση, για να μπορέσει να βγει κερδισμένο από την κρίση το μεγάλο κεφάλαιο.

Τα Σωματεία που ακολουθούν την ταξική γραμμή στο εργατικό κίνημα, συσπειρωμένα στο ΠΑΜΕ παίρνουμε πρωτοβουλίες αγωνιστικής διεκδίκησης ώστε να παρθούν μέτρα για την ανακούφιση των ανέργων και των οικογενειών τους. Δεν θα περιμένουμε τα εργοδοτικά Συνδικάτα και το Εργατικό Κέντρο της περιοχής που έχουν διαγράψει από την ημερήσια διάταξη της δράσης τους την Ταξική Αλληλεγγύη, που σπέρνουν αυταπάτες με τη λογική του μικρότερου κακού, που έχουν πάρει διαζύγιο από την εκπροσώπηση των συμφερόντων των εργαζομένων και των ανέργων.

Μετά από μαζική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Σ.Ε.Ε.ΕΝ την Πέμπτη 4/4/2013 πάρθηκε απόφαση για κινητοποίηση τη Δευτέρα στις 11.00 π.μ στον ΟΑΕΔ με τα παρακάτω αιτήματα:

Δικαίωμα σε ΟΛΟΥΣ τους ανέργους για Ταμείο Ανεργίας. Να καταργηθεί ο νόμος που υπαγορεύει τα 450 ένσημα.
Να έχουν πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλοι οι άνεργοι και οι οικογένειες τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Να μην πληρώσει φόρους και χαράτσια κανένας άνεργος για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία. Να μην κοπεί το ρεύμα στο σπίτι κανενός ανέργου.

Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε κάθε μικρό εμποροβιοτέχνη, κάθε αυτοαπασχολούμενο να συνταχθεί μαζί με τους εργαζόμενους και τους ανέργους σε κοινό μέτωπο πάλης. Αποτελούν συμμάχους μας με κοινό εχθρό τα μονοπώλια που ρίχνουν στην ανεργία τους εργαζόμενους, που κλείνουν χιλιάδες μικρομάγαζα.

Το Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων (ΣΕΥΠΕ), το Σωματείο Εργαζομένων και Εργατοτεχνιτών στην Ενέργεια ( Σ.Ε.Ε.ΕΝ), η Επιτροπή Οικοδόμων του ΠΑΜΕ καλούμε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, μικρό επαγγελματία σε μαζική διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ την Δευτέρα 8/04/2013 στις 11.00 π.μ να διεκδικήσουμε όλοι μαζί ενωτικά, αγωνιστικά τα δικαιώματα μας.

Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ


Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας

Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια

Επιτροπή Οικοδόμων του ΠΑΜΕ
Από το Blogger.