Header Ads

Μόνο επείγοντα περιστατικά την Τετάρτη 17 Απριλίου στα νοσοκομεία...

Μόνο επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται την Τετάρτη, 17 Απριλίου, στα δημόσια Νοσοκομεία μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) για κήρυξη 24ωρης απεργίας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) για 6ωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Γιατροί και νοσηλευτές διεκδικούν ανατροπή των πολιτικών που έχουν ως αποτέλεσμα συγχωνεύσεις - καταργήσεις νοσοκομείων, τμημάτων, μονάδων,
διαθεσιμότητα και απολύσεις και ζητούν άμεση καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών, προσλήψεις προσωπικού και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών στην υγεία. Οι δύο Ομοσπονδίες προγραμματίζουν από κοινού συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 11π.μ. και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ τα ζητήματα που θέτει ως απεργιακό πλαίσιο είναι: έγκαιρη, σταθερή και πλήρη καταβολή δεδουλευμένων, προσλήψεις γιατρών σε Νοσοκομεία και ΚΥ, καθώς και καθολική, δωρεάν πρόσβαση των πολιτών στο σύστημα υγείας.
ΠΗΓΗ: HEALTHDAILY.COM
Από το Blogger.