Header Ads

Άλλο ένα χτύπημα στην Πτολεμαΐδα; Από το Μαΐο μόνο το πρωί θα εξυπηρετεί το Μποδοσάκειο

Από τη 1η Μαΐου δε θα υπάρχουν προγράμματα εφημεριών από τους γιατρούς και τους διευθυντές των κλινικών με αποτέλεσμα να λειτουργούν τα δυο νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας μόνο τα πρωινά. Σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε να μην κατατεθούν προγράμματα εφημέρευσης από τον Μάιο και μετά, τόσο εκ μέρους των γιατρών, όσο και εκ μέρους των διευθυντών των κλινικών, καθώς ζητούν να λειτουργήσει το νομοθετικό πλαίσιο για τις εφημερίες που θα διασφαλίζουν την ασφαλή λειτουργία των κλινικών και τμημάτων, και δεν θα εκθέτουν σε κινδύνους ούτε το ιατρικό προσωπικό, ούτε και τους ασθενείς.

Οι γιατροί κάνουν λόγο για ολιγωρία και αδιαφορία της ηγεσίας του ΥΥΚΑ και του Υπουργείου Οικονομικών να εκπληρώσουν τις συμβατικές υποχρεώσεις τους έναντι των νοσοκομειακών γιατρών. Ζητούν παράλληλα να αρθούν τα «νομικά»κωλύματα, και να διασφαλισθούν οι απαραίτητες πιστώσεις, που θα εξασφαλίσουν την αποζημίωση της τακτικής υπερωριακής εφημεριακής απασχόλησης. Τέλος ζητούν την αποζημίωση έως το τέλος Απριλίου 2013, τόσο των «τακτικών» όσο και του μεγαλύτερου μέρους των «πρόσθετων» εφημεριών έως και τον Ιανουάριο του 2013.
Εν τω μεταξύ σε περίπτωση που Διοικητής Αναπληρωτής Διοικητής των νοσοκομείων καθώς και ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας αποφασίσουν προγράμματα εφημέρευσης, εκτός του προβλεπόμενου νομοθετικού πλαισίου, υποβάλλοντας τους γιατρούς σε πιθανόν απλήρωτη εργασία, το ιατρικό προσωπικό δια του αντιπροσωπευτικού του οργάνου (ΕΙΝΔΥΜ), θα κάνει χρήση κάθε νόμιμου δικαιώματος του για την διασφάλιση των δεδουλευμένων.

ΠΗΓΗ: ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη Δέσποινα Αμαραντίδου
Από το Blogger.