Header Ads

Ακόμα αρνούμαστε να δεχτούμε ότι η χρεοκοπία έφερε τα Μνημόνια

Τρία χρόνια μετά το Καστελόριζο κι ακόμα αρνούμαστε να δεχτούμε πως η χρεοκοπία της χώρας έφερε τα μνημόνια κι όχι το αντίθετο.

Πολιτικό σύστημα, συντεχνίες, Μ.Μ.Ε. αντιστέκονται σε κάθε αλλαγή. Προκειμένου να μη θιγεί η ιερή αγελάδα του δημοσίου, ως καρδιά του πελατειακού κράτους, επιλέγεται η άδικη, ισοπεδωτική και αναποτελεσματική αφαίμαξη του εισοδήματος εκείνων που δεν μπορούν να το κρύψουν, ενώ τιμωρείται η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία.

Τις μεταρρυθμίσεις που οφείλαμε να είχαμε εφαρμόσει σ’ όλους τους τομείς δεκαετίες τώρα, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τις αποφύγουμε, εμμένοντας στη βολή του παρελθόντος, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι η φούσκα της πλασματικής ευμάρειας –που εξασφάλιζε το φτηνό και θεωρούμενο αγύριστο δανεικό χρήμα, έσκασε δια παντός.

Εγκλωβισμένοι στο μικρόκοσμό μας, αδυνατούμε να αντιληφθούμε τις δραματικές εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εξακολουθούμε να διαπραγματευόμαστε μεταξύ μας, διαγκωνιζόμενοι στο λαϊκισμό και τη δημαγωγία, με το μάτι στις δημοσκοπήσεις, υποτιμώντας ότι έτσι αναδεικνύεται η πολιτική ατζέντα και οι πρακτικές των άκρων, θέτοντας σε δοκιμασία τις αντοχές της δημοκρατίας.

ΣΠΥΡΟΣ ΔΑΝΕΛΛΗΣ-ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

http://www.sdanellis.gr
Από το Blogger.