Header Ads

Live στην Πτολεμαΐδα: Everflow, Silent Commitment και Exile of Heaven

Oι Prog\power metallers επιστρέφουν στην πόλη της Πτολεμαίδας για ακόμα ένα live παρουσιάζοντας υλικό απο την πρώτη τους επίσημη κυκλοφορία με την ονομασία Abandoned.

Μαζί τους θα είναι οι Silent Commitment απο την Θεσσαλονίκη και οι Exile of Heaven απο την Κοζάνη.


30 Απριλίου στο Toltec II ( απέναντι απο το ΕΛ.ΤΑ )

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.30

Έναρξη συναυλίας 21.00

Τιμή εισόδου 3Ε


Περισσότερα εδώ


EVERFLOW


Οι EVERFLOW δημιουργήθηκαν το 1999 στην Πτολεμαϊδα. Μέχρι και το 2000 οπου και η μπάντα έγινε πλήρως λειτουργική εμφανίζονταν ζωντανά σε οποιαδήποτε μουσική σκηνή τους δίνονταν η ευκαιρία παίζοντας prog/power.
Τον Ιούνιου του 2001 ηχογραφόυν το πρώτο τους Demo me τίτλο A dream within a dream οπου και περιέχει 3 κομμάτια. Dream within a dream , Back to nowhere και Through the mirror. Η κυκλοφορία ήταν αρκετή ώστε να προκαλέσει αίσθηση και να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για την μπάντα.Εκείνο τον καιρό θα άνοιγαν συναυλίες για αρκετά μεγάλα ονόματα όπως οι Rotting Christ και Heir Apparent.
Μετά απο διάφορες αλαγές στο line up η μπάντα ξαναολοκληρώνεται με την μέχρι και σήμερα σύνθεση της { Μαρκος Βαλαβάνης(φωνή) , Δημήτρης Ταϊρίδης(Κιθάρες) , Δημήτρης Δούνας (Κιθάρες), Γιάννης Χατζηγιάννης(Μπάσσο) , Γιάννης Ναλμπάντης(Ντραμς)} και ξεκινάει να ηχογραφέι στα Ghost Studios στην Πτολεμαϊδα το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ με τίτλο ABANDONED.
Η μπάντα συνάμα συμμετέχει σε αρκετές Live εμφανίσεις (ανοίγωντας μπάντες όπως FIREWIND , MARAUDER και HOLOCAUST) και metal festival (MENTAL NOISE - ΛΕΥΚΩΣΙΑ , MIND OVER METAL II - ΤΡΙΚΑΛΑ , 2nd GOLDEN APPLE - ΚΑΣΤΟΡΙΑ , TUNES IN PROGRESS - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) κερδίζοντας τον κόσμο και μαζεύοντας εμπειρίες.
Φτάνοντας στο 2011 το ABANDONED είναι πλέον έτοιμο και η μπάντα υπογράφει με την Steel Gallery για την κυκλοφορία του. Οι EVERFLOW παίζοντας ένα μείγμα prog/power με λυρικά φωνητικά και σαφής επιρροές απο συγκροτήματα όπως QUEENSRYCHE , CRIMSON GLORY , EVERGREY, STRATOVARIUS κερδίζουν τις εντυπώσεις και αποσπούν τα καλύτερα σχόλια (Metal Hammer 8/10 , Rock overdose 90/100 , Behind The Veil 8.5/10 , Metal to Infinity 94/100).
Συνεχίζοντας να πραγματοποιούν ζωντανές εμφανήσεις όπου αυτο καταστεί δυνατό οι EVERFLOW απο το 2012 βρίσκονται στο στάδιο οπου δημιουργούν και νέα κομμάτια για να καταρτήσουν το νέο τους εγχειρημα.
Keep on dreaming!!

EXILE OF HEAVEN

Οι EXILE OF HEAVEN δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2010, στην πόλη της Κοζάνης. Το ύφος τους είναι heavy metal, με έντονα μελωδικά στοιχεία και επιρροές power. Ιδρυτικά μέλη ο Ηλίας Κυτίδης (Φωνή, Κιθάρες) και ο Παντελής Γκάτζιαρης (Κιθάρες), οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους και την όρεξη τους για μουσική μετά τη διάλυση της προηγούμενης μπάντας τους. Η βασική σύνθεση ολοκληρώνεται με τον Θανάση Πλιάτσιο στα τύμπανα, ο οποίος μπαίνει επίσημα στο συγκρότημα τον Ιανουάριο του 2011.

Τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς ξεκινάν οι ηχογραφήσεις του Demο "Meadows of the Beyond", τα πρώτα κομμάτια του οποίου τιτλοφορούνται Path of Heaven και Imprisoned Dreams. Το Demo ολοκληρώνεται και διατίθεται σε ηλεκτρονική μορφή μετά και την ηχογράφηση του Even Warriors Fall το 2012, γράφοντας παράλληλα και ετοιμάζοντας νέο υλικό.


Μετά από μικρές αλλαγές στο line up, η μπάντα καταλήγει στην αρχική σύνθεση των τριών, με την προσθήκη του Άνθιμου Φλιάγκα στο μπάσο, και συνεχίζει δυναμικά ξεκινώντας Live εμφανίσεις και ηχογραφόντας το επίσημο Promo Track της με τίτλο "Sky's Embrace", για το επερχόμενο Debut album που αναμένεται μέσα στο 2013.

EXILE OF HEAVEN:
Ηλίας Κυτίδης (Vocals/Rythm Guitars)
Παντελής Γκάτζιαρης (Lead Guitars)
Άνθιμος Φλιάγκας (Bass)
Θανάσης Πλιάτσιος (Drums)

"Walking the endless fields of fate..."!



http://www.reverbnation.com/everflowgreece
https://www.facebook.com/pages/EVERFLOW/129185190444297?ref=ts&fref=ts
https://www.facebook.com/groups/100711884721/?ref=ts&fref=ts

https://www.facebook.com/silentcommitmentofficial?ref=ts&fref=ts
https://www.facebook.com/pages/Silent-Commitment/190104610259?ref=ts&fref=ts

https://www.facebook.com/exileofheaven?fref=ts
Από το Blogger.