Header Ads

Κομματική Οργάνωση Κοζάνης: Μια οφειλόμενη απάντηση

Ενοχλήθηκαν οι κύριοι της δημοτικής παράταξης «Τόπος να ζεις» (ΣΥΡΙΖΑ-Οικολόγοι) με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Κομματική Οργάνωση Κοζάνης του ΚΚΕ για τις αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΥΑΚ. Αυξήσεις που υπερψήφισαν, πράξη που από ότι φαίνεται τους γέμισε με περηφάνια και ικανοποίηση.

Ας ξαναπούμε λοιπόν τα αυτονόητα:

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ εναντιώνονται σε όποια επιλογή οδηγεί στην χειροτέρευση της θέσης του εργαζόμενου λαού. Αυτή τη θέση αρχής δεν τη στριμώχνουν στα όρια της ασκούμενης αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής. Δεν τη στριμώχνουν στα όρια τις αντιλαϊκής πολιτικής που ασκείται και από τις τοπικές αρχές.

Δε μοιράσαμε σε κανένα απατηλές υποσχέσεις, δεν τάξαμε το απραγματοποίητο για να έχετε σήμερα το θράσος να μας κατηγορείτε για λαϊκισμό. Διεκδικήσαμε και διεκδικούμε αυτό που μπορεί να γίνει, το νερό να είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Αυτό το είπατε και εσείς για τα μάτια του κόσμου, αλλά ψηφίσατε τις αυξήσεις, δηλαδή περαιτέρω εμπορευματοποίηση. Ποιος λαϊκίζει λοιπόν;

Το σκιάχτρο της χρεοκοπίας είναι τα τελευταία χρόνια το προσφιλές επιχείρημα των κυβερνήσεων για να δικαιολογήσουν μέτρα που οδηγούν στην χρεοκοπία του λαού. Το σκιάχτρο της χρεοκοπίας της ΔΕΥΑΚ είναι το δικό σας επιχείρημα για να δικαιολογήσετε τις αυξήσεις. Ούτε οι εργαζόμενοι της Ελλάδας έχουν ανάγκη από την «υπεύθυνη και σωτήρια» στάση των κυβερνήσεων, ούτε οι εργαζόμενοι της Κοζάνης έχουν ανάγκη από την «υπεύθυνη και σωτήρια» στάση σας.

Η πολιτική δεν ασκείται με ευχολόγια. Στον αποκρουστικό σας ρεαλισμό που λέει να συμβιβαστούμε με την υπάρχουσα κατάσταση, αντιτάσσουμε τον ρεαλισμό της διεκδίκησης όσων έχουμε ανάγκη, όσων δικαιούμαστε και μπορούμε να έχουμε.

Τέλος, σε σχέση με τα τετριμμένα περί ανίερης συμμαχίας ΚΚΕ-ΝΔ, τα λόγια περισσεύουν. Αλλά δεν φταίτε οι ίδιοι. Τόσοι είστε!


Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας

Κομματική Οργάνωση Κοζάνης
Από το Blogger.