Header Ads

Π. Κουκουλόπουλος: Πετύχαμε το καλύτερο, ενισχύοντας εκπαίδευση και ενέργεια


Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ της Π.Ε. Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος, μιλώντας σε δημοσιογράφους και σχολιάζοντας τη θετική εξέλιξη που υπήρξε σχετικά με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, είπε τα εξής:

«Η εξέλιξη αυτή αποτελεί δικαίωση όλων εκείνων που πιστεύοντας στη ρήση ¨ένας αγώνας δεν κερδίζεται πριν δοθεί και δεν είναι χαμένος πριν λήξει¨, φρόντισαν με μεθοδικότητα και τα σωστά επιχειρήματα να πείσουν το Υπουργείο Παιδείας πως η Δυτική Μακεδονία δικαιούται και αξίζει να έχει ισχυρό Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ.

Δεν θα πρέπει, ακόμα , να διαφύγει της προσοχής μας και μια άλλη παράμετρος. Σε μια περίοδο που τα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης συρρικνώνονται με την κατάργηση τμημάτων, ο τόπος μας, όχι απλώς δεν χάνει τμήματα απ΄ το Πανεπιστήμιο ή το ΤΕΙ του, αλλά προσθέτει ακόμα δύο καθώς στο πρώτο ιδρύεται τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος και στο δεύτερο το τμήμα μάρκετινγκ που λειτουργεί μέχρι σήμερα στην Καστοριά θα αποτελεί πλέον κατεύθυνση της Σ.Δ.Ο.

Η επιτυχία αυτή, όμως, δεν πρέπει να μας εφησυχάσει. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν απ΄ εδώ και πέρα για να καταφέρουμε να την κεφαλαιοποιήσουμε και να την αξιοποιήσουμε αναλόγως, έτσι ώστε Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ να παίξουν αποτελεσματικά το ρόλο τους ως βασικοί πυλώνες ανάπτυξης της περιοχής μας. Είναι ένα στοίχημα που για να κερδηθεί θα χρειαστεί η συνεισφορά και η συμμετοχή όλων, τόσο της τοπικής κοινωνίας και των εκπροσώπων της, όσο και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Είναι, επίσης, μια επιτυχία που έρχεται να προστεθεί σ΄ αυτή της εξασφάλισης της κατασκευής της νέας αντιρρυπαντικής Μονάδας της ΔΕΗ, της ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ 5. Μια Μονάδα που θα επανακαθορίσει και θα ενισχύσει τη θέση του Λιγνιτικού μας Κέντρου στην παραγωγή ενέργειας της χώρας, αλλά θα αποφέρει σημαντικά οφέλη και στην περιοχή μας.

Για τους παραπάνω λόγους αισθάνομαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, καθώς πετύχαμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οι βασικοί πυλώνες ανάπτυξης μας, η εκπαίδευση και η ενέργεια, ενισχύονται σημαντικά και μάλιστα σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη όχι μόνο για μας, αλλά για όλη τη χώρα.

Αυτό με κάνει να αισιοδοξώ και να πιστεύω πως θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτό που έλεγα, παλιότερα, σε διάφορες δημόσιες τοποθετήσεις μου. Ως περιοχή, μπήκαμε πρώτοι στην ύφεση και έχουμε κάθε δικαίωμα να βγούμε πρώτοι. Τώρα πια, διαθέτουμε και τα απαραίτητα εργαλεία για να το πετύχουμε».

Από το Blogger.