Header Ads

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης: Να γιατί η σημαία των εργατών είναι κόκκινη!

Σε συνθήκες που θα τις ζήλευε ακόμα και η κυρίαρχη τάξη του δουλοκτητικού τρόπου παραγωγής, με εξευτελιστικό μεροκάματο και με διαμονή σαν τα ζωντανά σε τρισάθλια παραπήγματα - για τα οποία μάλιστα πλήρωναν και νοίκι, τ' αδέλφια μας, οι εργάτες γης, μετανάστες εδώ απ' τις μακρινές πατρίδες τους, εξαιτίας του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος, με τη σκληρή δουλειά τους, ήλιο με ήλιο χωρίς κανένα δικαίωμα και έχοντας από πάνω τους τα τσιράκια, τους επιστάτες και όλον τον τρομοκρατικό μηχανισμό των αφεντικών, εξασφάλισαν - χρόνια τώρα - μεγάλα κέρδη στους φραουλάδες καπιταλιστές και τα άλλα κοινωνικά παράσιτα. Αυτός είναι ο σύγχρονος καπιταλισμός κι αυτό το μέλλον επιφυλάσσει για όλη την εργατική τάξη.

Την κατάσταση αυτή συνοδεύει και η υπόλοιπη βαρβαρότητα των αφεντικών, οι εκφοβισμοί, οι τραμπουκισμοί, η χρήση της απροκάλυπτης βίας - ακόμη και των όπλων.

Θυμίζουμε τον Απρίλιο του 2008, τη νυχτερινή επιδρομή με δολοφονικά εργαλεία και όπλα στα καταλύματα των εργατών γης που απεργούσαν για καλύτερο μεροκάματο, αλλά και την επίθεση σε στελέχη του ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία της Μανωλάδας, επειδή συμπαραστάθηκαν στους εργάτες γης και υπεράσπισαν μαχητικά τον εργατόκοσμο της Μανωλάδας .

Θυμίζουμε ακόμα τον Απρίλη του 2009, όταν κάποιο ανθρωπόμορφο κτήνος έσυρε στους δρόμους του χωριού, δεμένους σε ένα μηχανάκι, δύο εργάτες επειδή τους υποπτεύθηκε για κλέφτες (!). Η τότε κυβέρνηση της ΝΔ μιλούσε για "μεμονωμένα" φαινόμενα, υποσχόταν μέτρα και έθετε το ζήτημα ως "ρατσιστικό".

Αυτό το όργιο συνεχίζεται και χτες πήρε πιο άγρια μορφή, καθώς καπιταλιστές και επιστάτες τους έριξαν με πυροβόλα όπλα στο ψαχνό ενάντια σε εργάτες που διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους, στέλνοντας δεκάδες στα νοσοκομεία και ορισμένους σε σοβαρή κατάσταση. Ήταν μια κανονική δολοφονική επίθεση εκ μέρους των μεγαλοκτηματιών και των παρακεντέδων τους στη Μανωλάδα.

Έχει πείρα το εργατικό κίνημα, παγκόσμιο και ελληνικό, από τέτοια. Η επίθεση στους εργάτες γης μετανάστες είναι επίθεση σε όλη την εργατική τάξη, στο κίνημά της, στην πρωτοπορία της.

Οι μετανάστες εργάτες γης της Μανωλάδας είναι τμήματα της ελληνικής εργατικής τάξης, άρα είναι μαζί μας κι είμαστε μαζί τους.

Ενώ απέναντί μας είναι οι καπιταλιστές και οι μπράβοι τους, όλοι όσοι τους παρέχουν στήριξη και ανοχή (κράτος, μηχανισμοί, πολιτικές δυνάμεις).

Η στάση του καθενός στο ζήτημα αυτό είναι λυδία λίθος για την ποιότητά του, για το ποιανού τα συμφέροντα υπηρετεί.

Καταγγέλλουμε ως συνενόχους και συνυπεύθυνους αυτών των βαρβαροτήτων και εγκληματικών πράξεων των μεγαλοαφεντικών της Μανωλάδας και των ανθρώπων τους:

- Το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα, γιατί έχει ως νόμο του και υπέρτατη αξία του το κέρδος (και μαζί τις πολιτικές δυνάμεις που υπερασπίζονται αυτό το ξεπερασμένο σάπιο κοινωνικό σύστημα).

- Την πολιτική της ΕΕ και του κεφαλαίου, της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ και όλων όσοι στηρίζουν τον ευρωμονόδρομο και την καπιταλιστική ανάπτυξη ως εναλλακτική λύση και διέξοδο, ασχέτως εκδοχών και μορφών διαχείρισης των υποθέσεων της αστικής τάξης.

- Τις τοπικές και κρατικές αρχές που πίνουν νερό στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης τάχα "για το καλό του τόπου" - ξέρουμε καλά όμως ότι γι' αυτούς "τόπος" και "τοπική κοινωνία" είναι τα συμφέροντα και η κοιλιά των αφεντικών, καθώς αυτή η διαβόητη ανάπτυξή τους, χρόνια τώρα, εκτός του ότι τσακίζει την εργατική τάξη, έχει φέρει σε δεινή θέση τους φτωχούς αγρότες και τους μικροεπαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής.Όλος αυτός ο (θ)εσμός των τοπικών αρχόντων και αξιωματούχων που κάθονται στο σβέρκο του λαού, είναι ορκισμένος και στην υπηρεσία των καπιταλιστών.

Καλούμε το λαό στην πιο πλατιά έμπρακτη αλληλεγγύη προς τους αλλοδαπούς εργάτες γης.

Καλούμε τους εργάτες, Έλληνες και ξένους, ενωμένοι σαν μια γροθιά, ν' αντιπαλέψουν αυτή τη βαρβαρότητα και το σύστημα που τη γεννά.

Η λύση δεν είναι να γίνεται η εκμετάλλευση πιο "πολιτισμένα" και "με κανόνες", όπως λένε οι μνηστήρες της διαχείρισης, η λύση βρίσκεται στην ανατροπή του εκμεταλλευτικού συστήματος.

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης
Κοζάνη, 18/04/2013
Από το Blogger.