Header Ads

Το Γυμνάσιο Αιανής στην Καισάρεια της Καππαδοκίας

Την Καισάρεια (Kayseri) της Καπαδοκκίας, και πιο συγκεκριμένα το σχολείο Yahya Kemal Beyatli Ilkogretim Okulu, επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του Γυμνασίου Αιανής την Κυριακή 24 μέχρι την Παρασκευή 29 Μαρτίου.
Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο του διετούς διάρκειας προγράμματος Comenius με τον τίτλο "Ζώντας σε μια πολυπολιτισμική Ευρώπη δίχως να χάσουμε την ταυτότητά μας" (“Living in a multicultural Europe without losing our own identity”) http://www.ownid.eu/

Στην εν λόγω συνάντηση συμμετείχαν 17 εκπαιδευτικοί από 6 χώρες και 12 μαθητές από Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία, Τσεχία, Ρουμανία και Λουξεμβούργο. Το Γυμνάσιο της Αιανής αντιπροσωπεύθηκε από τρεις μαθήτριες της Γ΄ τάξης συνοδευόμενες από τον υπεύθυνο του προγράμματος και το Διευθυντή του Σχολείου.

Καθηγητές και μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο σχολείο και στη πόλη του Kayseri, όπως επίσης και στην περιοχή της Καππαδοκίας. Απόλαυσαν την τελετή υποδοχής, παρακολούθησαν διδακτική διαδικασία και διαλέξεις για εκπαιδευτικά θέματα. Τέλος συμμετείχαν στην ανοιξιάτικη γιορτή του σχολείου και σε άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Οι μαθήτριες του Γυμνασίου Αιανής προετοίμασαν παρουσίαση, η οποία σαν θέμα της είχε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αιανής, ενώ παρεμφερή θέματα παρουσίασαν και μαθητές των άλλων χωρών.

Η επίσκεψη είχε για τους μαθητές θετικά αποτελέσματα σε πολλαπλά επίπεδα: επικοινώνησαν με μαθητές από άλλες χώρες, αντάλλαξαν απόψεις και εμπειρίες, διασκέδασαν όλοι μαζί ξεπερνώντας θρησκευτικές και άλλες πολιτισμικές διαφορές, και ένιωσαν ότι αυτά που ενώνουν τους ανθρώπους είναι πολύ περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν.


Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ


Μιχάλης Παππάς
ΠΕ02 Φιλόλογος
Από το Blogger.