Header Ads

Ερώτηση ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ για έκθεση που λέει ότι τα νοικοκυριά της Ελλάδας πιο πλούσια απο της Γερμανίας!!

“Είναι πράγματι θέση της ΕΚΤ ότι τα νοικοκυριά στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα και την Κύπρο είναι πιο πλούσια απ’ ότι στη Γερμανία, όπως μεγάλο τμήμα του γερμανικού Τύπου αναφέρει, αναδημοσιεύοντας Έκθεση της ΕΚΤ” ρώτησε η Αντιπρόεδρος του ΕΚ, κυρία Άννυ Ποδηματά τον Πρόεδρο της ΕΚΤ, κύριο Mario Draghi μιλώντας στην Ολομέλεια του ΕΚ με θέμα την ετήσια έκθεση της ΕΚΤ.

Στην παρέμβασή της, η κυρία Ποδηματά άσκησε σκληρή κριτική στην Έκθεση που δημοσιοποίησε πρόσφατα η ΕΚΤ σχετικά με τον πλούτο των νοικοκυριών στην ευρωζώνη που καταλήγει, όπως υπογράμμισε “στο τουλάχιστον αμφιλεγόμενο συμπέρασμα ότι ο πλούτος ενός μέσου νοικοκυριού στην Γερμανία είναι πολύ μικρότερος από ένα μέσο νοικοκυριό στις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Κύπρος. Με ποια λογική – τόνισε η Αντιπρόεδρος του ΕΚ απευθυνόμενη στον κ. Draghi – δημοσιοποιείται τώρα μια Έκθεση που δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις, καθώς βασίζεται, εν πολλοίς, σε παλιά στοιχεία – του 2008 – και σε αποσπασματικά δεδομένα, υπολογίζοντας για παράδειγμα την ακίνητη περιουσία αλλά όχι την κινητή όπως οι αποταμιεύσεις;”

Η κυρία Ποδηματά επεσήμανε στον κ. Draghi ότι το ΕΚ έχει σε πολλές περιπτώσεις αναγνωρίσει τον εποικοδομητικό ρόλο που έχει παίξει η ΕΚΤ για να διασφαλιστεί η σταθερότητα της ευρωζώνης και η ενιαία μετάδοση της νομισματικής πολιτικής. “Η κρίση είναι ακόμη εδώ, και όπως είπατε και εσείς, έχει το πολύ σκληρό πρόσωπο της πρωτόγνωρης μαζικής ανεργίας, της επιβράδυνσης ή και ύφεσης σε αρκετά Κράτη Μέλη και ιδιαίτερα σε αυτά που εφαρμόζουν προγράμματα σταθεροποίησης. Για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα, κατέληξε η Αντιπρόεδρος του ΕΚ, χρειαζόμαστε συνεκτικές ευρωπαϊκές απαντήσεις και όχι αποσπασματικές λύσεις στη λογική των ειδικών περιπτώσεων, όπως συνέβη και με την Κύπρο, ανακυκλώνοντας και διευρύνοντας τα αρνητικά στερεότυπα μεταξύ των Ευρωπαϊκών λαών.”
Από το Blogger.