Header Ads

Άνοιγμα της ΕΒΟΛ στους κτηνοτρόφους της Δυτικής Μακεδονίας

Την πρόσθεση του να συνεργαστεί με κτηνοτρόφους της Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίοι βρίσκονται σε αδιέξοδο μετά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ, εκφράζει μιλώντας στον ΑγροΤύπο, ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ, κ. Νικίτας Πρίντζος. «Θα παίρνουμε αγελαδινό γάλα από την περιοχή της Κοζάνης. Όση δηλαδή ποσότητα θα καταναλώνουμε στη Δυτική Μακεδονία θα είναι γάλα που θα παίρνουμε από ντόπιους κτηνοτρόφους προκειμένου να τους βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Εμείς δεν βλέπουμε συμφεροντολογικά την απουσία της ΑΓΝΟ από την περιοχή. Πιστεύω ότι η κατάσταση που δημιουργήθηκε είναι εις βάρος των γαλακτοβιομηχανιών αλλά κυρίως του κτηνοτροφικού κόσμου διότι θα κλείσουν πάρα πολλές μονάδες».

Και πρόσθεσε: «Άρα δεν θεωρούμε το γεγονός ότι έκλεισε η ΑΓΝΟ και ωφελούμαστε εμείς. Το γεγονός είναι ότι ο κτηνοτροφικός κόσμος υποφέρει».

Επίσης ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου κάνει γνωστό ότι εκτός από τη συμφωνία παρασκευής γιαουρτιού για τα σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος, τις τελευταίο διάστημα η ΕΒΟΛ διανέμει περίπου 8.000 φιάλες γάλακτος ημερησίως σε εργοστάσια της ΔΕΗ σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Αμύνταιο και Φλώρινα καθώς επίσης και στα λιγνιτωρυχεία, ενώ αναμένεται να επεκταθεί σύντομα και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω αντιπροσώπων, ενώ αναμένεται οι πωλήσεις στην περιοχή να ανέλθουν στους 10 τόνους σε ημερήσια βάση.
ΠΗΓΗ: agrotypos.gr
Από το Blogger.