Header Ads

Ποιοι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πάρουν το επίδομα ανεργίας

Τους όρους και τις προϋποθέσεις για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες και ανεξάρτητα απασχολούμενους διευκρινίζει, με απόφασή του, ο υπουργός Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννης Βρούτσης.


Δικαιούχοι του επιδόματος είναι οι ασφαλισμένοι στους φορείς Ο.Α.Ε.Ε. και Ε.Τ.Α.Π.-Μ.Μ.Ε., οι οποίοι διακόπτουν αποδεδειγμένα το επάγγελμά τους, δεν αυτοαπασχολούνται, δεν αναλαμβάνουν μισθωτή απασχόληση και δεν λαμβάνουν σύνταξη από οποιαδήποτε αιτία από φορέα κύριας ασφάλισης, τον Ο.Γ.Α., το Ν.Α.Τ., ή το Δημόσιο, ή φορέα κύριας ασφάλισης της αλλοδαπής και έχουν καταβάλει την ειδική εισφορά.

Βασική προϋπόθεση είναι, επίσης, οι δικαιούχοι να έχουν εξοφλήσει τις εισφορές τους. Το βοήθημα είναι 360 ευρώ το μήνα και καταβάλλεται για τρεις τουλάχιστον μήνες από τον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας Αυτοτελώς και Ανεξάρτητα Απασχολουμένων του Ο.Α.Ε.Δ. Για τη χορήγηση βοηθήματος έχουν τεθεί εισοδηματικά κριτήρια, ενώ απαιτείται σωρευτικά η συνδρομή ορισμένων προϋποθέσεων.
Από το Blogger.