Header Ads

Παρουσίαση του βιβλίου «Ουρανόπετρα» στην Πτολεμαΐδα

Το βιβλιοπωλείο "ΑΣΙΑΝΟΣ" και το Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΠΠΑΠ του Δήμου Εορδαίας σας καλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Καλπούζου «Ουρανόπετρα», την Κυριακή 14 Απριλίου 2013 και ώρα 11:00πμ στο παράρτημα του Επιμελητηρίου (απέναντι από τη ΔΕΥΑΠ) στην Πτολεμαΐδα.

…Kύπρος 1571, ο Γερόλεμος κόβει στα τέσσερα το φυλαχτό που του έσωσε τη ζωή, χαράζει σημάδια σε κάθε κομμάτι και τα μοιράζει στους τέσσερις γιους του. Αν ποτέ ενωθούν…
Δώδεκα γενιές αργότερα ένας απόγονός του πορεύεται με βάση τη θεωρία του: Όπου πατώ είναι δικός μου δρόμος.

Το βιβλίο περιδιαβαίνει στην Κύπρο, στην Αθήνα, στη Θεσσαλία και στην Ήπειρο, και πάνω απ’ όλα στον συμπαντικό χάρτη της ψυχής, εξιστορώντας μέσα από την πολυεπίπεδη ματιά του συγγραφέα τη ζωή των αφανών που απάνω τους πατούμε.

Η αιώνια πάλη του καλού και του κακού, το νόμιμο άδικο και το παράνομο δίκιο, ο αέναος έρωτας, άγνωστες εποχές και καθημερινότητα, πατριωτισμός και συνθήματα, ολόιδιοι κατακτητές με διαφορετικά προσωπεία, ο ελληνισμός στις γεωγραφικές εσχατιές του, τα όνειρα και οι ελπίδες των προπατόρων μας, το χθες που μπολιάζει το σήμερα.
Περιπέτειες, δυνατοί έρωτες, αναπάντεχες ανατροπές, ολοζώντανοι χαρακτήρες σε ένα πολυεπίπεδο μυθιστόρημα με χορταστική πλοκή που θα μαγέψει τους αναγνώστες!
Από το Blogger.