Header Ads

Πώληση της ΔΕΗ: Η τρόικα έμεινε ευχαριστημένη από την ολοκλήρωση του σχεδίου

Συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας είχε για το θέμα της πώλησης της ΔΕΗ αλλά και τα νομοσχέδια για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Ενέργειας Ασημάκης Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα έμεινε ευχαριστημένη από την ολοκλήρωση του σχεδίου για την πώληση της ΔΕΗ και την πρόοδο που έχει σημειωθεί.

Όσον αφορά τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση η τρόικα, σύμφωνα με υψηλόβαθμες πηγές, συμφωνεί απολύτως με τους χειρισμούς τους οποίους σύντομα θα ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Το ΥΠΕΚΑ έχει ήδη προαναγγείλει νέο «πακέτο» μέτρων για την αντιμετώπιση και οριστική εξάλειψη του ελλείμματος του λογαριασμού χρηματοδότησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, το οποίο σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις αν δεν ληφθούν μέτρα θα διαμορφωθεί στα 700 εκατ. ευρώ εφέτος και σε 1,3 δισ. το 2014.

Στις επιλογές για το μοντέλο αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ περιλαμβάνεται η πώληση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, η οποία συνδυάζει και την επίτευξη του στόχου για πρόσβαση ιδιωτών στη λιγνιτική και υδροηλεκτρική παραγωγή ρεύματος.

Σημειώνεται ότι στις μνημονιακές υποχρεώσεις περιλαμβάνεται η απελευθέρωση των τιμολογίων του ηλεκτρικού από τον προσεχή Ιούνιο για όλους τους καταναλωτές, με εξαίρεση τις ευπαθείς ομάδες, ενώ είναι πιθανή η περαιτέρω αναπροσαρμογή των τιμολογίων της ΔΕΗ από τον Μάιο, προκειμένου να αντανακλούν το κόστος.
Από το Blogger.